SUNT UNUL DINTRE VOI !!!
Mai avem două zile până la “marea confruntare”. Aștept cu nerăbdare să se încheie această campanie electorală în care m-am avântat cu curaj și cu speranța că o să reușesc să ajung între cei 21 de consilieri care decid soarta orașului nostru. Spre deosebire de alți candidați, am încercat să păstrez fairplay-ul și, poate și datorită lipsei de experiență în politică nu am făcut ce au făcut toți: nu m-am lăudat cu realizările mele și nu i-am criticat pe alții pentru nerealizările lor, încercând să le diminuez numărul de votanți. Vreau să mă delimitez de clasa politică actuală pe care nu o reprezint! Sunt unul dintre voi, nicidecum unul dintre ei! Mi-ar plăcea ca interesele noastre, ale cetățenilor să fie reprezentate de independenți, de oameni apolitici care s-au săturat de mizeriile și de promisiunile politicienilor și au decis să iasă la rampă în sprijinul comunităților lor.
Din păcate sumele de care am dispus în această campanile au fost microscopice pe lângă cele ale partidelor aflate în lupta pentru putere, de aceea mesajul meu poate a ajuns mai greu în casele dumneavoastră . Simplitatea campaniei mele este dată de simplitatea mea, ca om, iar promisiunile mele electorale sunt promisiuni pe care mi le fac mie însumi în primul rând, în speranța unui trai mai bun în Alba Iulia, o Alba Iulia ideală pentru un om simplu.
Într-o Alba Iulia ideală oamenii sunt întrebați care le sunt nevoile, înainte de a se investi sume imense din banii publici, s-ar face dezbateri publice în care ideile și sugestiile oamenilor ar fi consemnate pentru că până la urmă ei trebuie să fie cei mulțumiți. Într-o Alba Iulia ideală orice proiect urbanistic major este rezultatul unui concurs de idei între arhitecți , nu se impune unui oraș întreg viziunea unui singur arhitect cu care administrația publică este obișnuită să lucreze din motive pe care noi, oamenii de rând nu putem decât să le speculăm. Într-o Alba Iulia ideală se face un studiu sociologic minim o data la 2 ani, pentru a se ține pasul cu evoluția orașului și a se ține seama de nevoile populației în funcție de categoriile sociale și de vârstă. Față de acum 4 ani populația municipiului nostru a scăzut cu peste 10.000 de locuitori iar asta s-a întâmplat pentru că populația a îmbătrânit iar tinerii albaiulieni pleacă spre alte orașe mai mari (Cluj Napoca, Timișoara, București, Sibiu) cărora le întineresc populația și le cresc valoarea .
Într-o Alba Iulia ideală aș merge la cinema măcar o data pe săptămână și la teatru la fel, poate chiar mai des. M-aș plimba mai des cu bicicleta decât sâmbăta și duminica, singurele zile în care am curajul să ies în oraș “călare”. De ani bun ni se promit piste de biciclete, există și un proiect aprobat pe această temă, însă pentru punerea lui în practică e nevoie de oameni din administrația locală care să se implice și care să își facă din asta o prioritate.
Într-o Alba Iulia ideală aş interzice măcar în weekend accesul maşinilor în centrul istoric, la fel cum fac alte oraşe. Aş lăsa artizanii să îşi vândă produsele şi aş invita artiştii să se exprime pe scena din actuala Piaţă a Cetăţii. Bugetul pentru cultura l-aş împărţi pentru activităţi culturale multe şi diverse, pentru artiştii plastici, aş face în Cetatea Alba Iulia o sărbătoare continuă, cu mult bun gust , în care turistul care o vizitează să aibă în permanenţă ceva de văzut şi de făcut, la fel cum se întâmplă la vecinii noştrii în Sibiu. Proiectate cu inteligenţă, implementate cu atenţie, astfel de spaţii publice pot – cu un efort financiar minim – atât să sprijine comunitatea locală, cât şi să devină puncte de interes pentru turişti. Multi tineri albaiulieni cu studii superioare sau abilităţi de antreprenoriat ar rămâne într-un oraş cu o ofertă cultural diversă şi s-ar pune în slujba lui, ceea ce ar fi un mare câştig pentru Alba Iulia.
Sunt multe care ar trebui făcute într-o Alba Iulia ideală, dar spațiul nu îmi permite să le enumăr. Cel mai bun exemplu pe care vi-l pot da însă este cel pe care l-am realizat deja , și anume Centrul Cultural “Poarta 7” de pe Traseul Nordic al Cetății, cunoscut deocamdată sub denumirea de “spatiile RYMA”. Acesta este rezultatul unui efort susținut timp de 6 ani de zile de către un colectiv format din tineri voluntari inimoși care au ales să rămână aici și să facă ceva frumos pentru orașul lor. Împreună am creat un spațiu public care conține galerii de artă, info point, terasă de vară, ateliere de restaurare, scene de spectacole, loc de joacă pentru copii, zonă de picnic și de sporturi pe iarbă, panou de cățărat și o generoasă grădină în care te poți relaxa sau poți socializa cu alți oameni care preferă acest colț liniștit de Cetate. Astfel de spații sunt de dorit și cred ca ceea ce s-a realizat la RYMA poate fi extins că viziunie la nivelul intregului oraș. Sunt nevoile și ideile unor oameni simpli, puse în practică fără constrângeri sau intervenţii din partea autorităților dar și fără fonduri europene, doar cu multă imaginație, efort și perseverență. În 2011 Asociația RYMA a demarat proiectul „Împreună dăm viață Cetatii” , o platformă de discuții și acțiune în scopul valorificării culturale și economice a Cetății Alba Iulia, platformă care are nevoie atât de sprijinul autorităților locale, al firmelor private cât și a locuitorilor orașului. Strategia noastră de valorificare a Cetății , după investiția de peste 60 de milioane de euro care a fost făcută deja în lucrările de amenajare, poate fi răspunsul multor necesități ale locuitorilor, de la locuri de muncă până la evenimente culturale numeroase și de calitate și de spații publice în care comunitatea să își petreacă timpul liber și să socializeze.
Alba Iulia ideală poate fi realizată numai cu sprijinul vostru, pentru că voi ne votați, voi ne alegeți, voi ne trimiteți în Consiliu să va reprezentăm. Iar eu asta îmi doresc să fac, sunt unul dintre voi , știu ce nevoi aveți și mă voi strădui să le îndeplinesc. Va doresc să alegeți înțelept și să acordați încredere independenților, este o categorie aparte de candidați care merită votul dumneavoastră!
Arhitect Cristina Anghel,
Candidat Independent la Consiliul Local (pozitia 17 pe buletinul de vot)
Material publicat în ziarul Unirea de vineri, 8 iunie 2012.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată