Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

4 noiembrie: Ziua internațională a bomboanelor (CandyDay). Cum să celebrezi produsele care ne îndulcesc viața aproape în fiecare zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai populară sărbătoare a zilei de 4 noiembrie este Ziua bomboanelor (CandyDay). Ele ne atrag prin varietatea de culori, arome, dimensiuni şi forme, uneori amuzante.

La începutul secolului al XIII-lea, englezii au împrumutat un cuvânt de la francezi care, la rândul lor, l-au preluat de la cuvântul arab „Qandi”, care înseamnă „a fi făcut din zahăr”. Cu toate acestea, zahărul nu a fost întotdeauna uşor de găsit. Aşa că, în schimb, oamenii au făcut primele bomboane folosind miere pentru a acoperi nuci, fructe sau plante.

Iniţial o formă de medicament, bomboanele calmau sistemul digestiv sau alinau durerile de gât, dar în Evul Mediu, de pildă, nu dispuneau de ele decât cei bogaţi, fapt care a continuat chiar şi până în secolul al XVIII-lea.

În anii 1830, când revoluţia industrială era în plină desfăşurare, progresele tehnologice au permis ca bomboanele să fie accesibile nu doar celor bogaţi, apărând o nouă piaţă destinată în special copiilor.

Competiţia pentru găsirea de noi modalităţi de a face cele mai bune bomboane continuă şi în prezent, companiile păstrându-şi cu înverşunare secretele dulciurilor.

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a bomboanelor

O modalitate grozavă de a sărbători Ziua Internațională a bomboanelor este să petreci timpul cu familia sau cu prietenii, în care să faci bomboane făcute în casă. Dacă nu vă simțiți chiar atât de ambițioși, atunci mergeți și vizitați un magazin local și alegeți un sortiment de bomboane diferit de ce consumați în fiecare zi și consumați-l împreună.

O altă idee ar fi să mergi în vizită la bunicii tăi și să asculți poveștile lor despre bomboane. Acum, bomboanele se găsesc peste tot, într-o mulțime de sortimente, forme și culori, însă nu tot timpul a fost așa. Cu siguranță bunicii, și poate și părinții tăi, nu au avut atât de mult bomboane din care să aleagă.

Află ce consumau ei atunci și cu ce își îndulceau zilele și vezi dacă mai există pe piață aceste bomboane. Dacă ai noroc și mai găsești vreun sortiment, nu ezita să-l încerci. Te vei simți și mai conectat cu bunicii tăi.

O ultimă sugestie pe care o avem de Ziua Internațională a bomboanelor este să cumperi niște bomboane pentru cineva iubit. La urma urmei, nu este nimic mai bun decât să primești o surpriză de la cineva fără niciun motiv, nu-i așa? Aceasta este o modalitate grozavă de a face pe cineva drag ție să zâmbească și cu ce dacă nu cu cele mai iubite dulciuri din lume.

Sursa: stiritvr.ro, naratiunea.ro

Foto: fidesco.md


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea