Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

SUNT UNUL DINTRE VOI !!!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Mai  avem  două zile până la “marea confruntare”.  Aștept cu nerăbdare să se încheie această campanie electorală în care m-am avântat cu curaj și cu speranța că o să reușesc  să ajung între cei 21 de consilieri care decid soarta orașului nostru.  Spre deosebire de alți candidați, am încercat să păstrez  fairplay-ul și, poate și datorită lipsei de experiență  în  politică nu am făcut ce au făcut toți: nu m-am lăudat cu realizările mele și nu i-am criticat pe alții pentru nerealizările lor, încercând să le diminuez  numărul de votanți.  Vreau să mă delimitez de clasa politică actuală pe care nu o reprezint! Sunt unul dintre voi, nicidecum unul dintre ei! Mi-ar plăcea ca interesele noastre, ale cetățenilor să fie reprezentate de independenți, de oameni apolitici care s-au săturat de mizeriile și de  promisiunile politicienilor și au decis să iasă la rampă în sprijinul comunităților lor.

   Din păcate sumele de care am dispus în această campanile au fost microscopice pe lângă cele ale  partidelor aflate în lupta pentru putere, de aceea mesajul meu poate a ajuns mai greu în casele dumneavoastră . Simplitatea campaniei mele este dată de simplitatea mea, ca om, iar promisiunile mele electorale sunt promisiuni pe care mi le fac mie însumi în primul  rând, în speranța unui  trai mai bun în Alba Iulia, o Alba  Iulia ideală pentru un om simplu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

        Într-o Alba Iulia ideală oamenii  sunt întrebați care le sunt nevoile, înainte de a se investi sume imense din banii publici, s-ar face dezbateri publice în care ideile și sugestiile oamenilor ar fi consemnate pentru că până la urmă ei trebuie să fie cei mulțumiți. Într-o Alba Iulia ideală orice proiect urbanistic major este rezultatul unui concurs de idei între arhitecți , nu se impune unui oraș întreg viziunea unui singur arhitect cu care administrația publică  este obișnuită să lucreze din motive pe care noi, oamenii de rând nu putem decât  să le speculăm. Într-o Alba Iulia ideală se face un studiu  sociologic minim o data la 2 ani, pentru a se ține pasul cu evoluția orașului și a se ține seama de nevoile populației în funcție de categoriile sociale și de vârstă. Față de acum 4 ani populația municipiului nostru  a scăzut cu peste 10.000 de locuitori iar asta  s-a întâmplat pentru că populația a îmbătrânit iar tinerii albaiulieni pleacă spre alte orașe mai mari (Cluj Napoca, Timișoara, București, Sibiu) cărora le întineresc populația și le cresc valoarea .

       Într-o Alba Iulia ideală aș merge la cinema măcar o data pe săptămână și la teatru la fel, poate chiar mai des.  M-aș plimba mai des cu bicicleta decât sâmbăta și duminica, singurele zile în care am curajul să ies în oraș “călare”. De ani bun ni se promit piste de biciclete, există și un proiect aprobat pe această temă, însă pentru punerea lui în practică e nevoie de oameni  din administrația locală care să se implice și care să își facă din asta o prioritate.

      Într-o Alba Iulia ideală aş interzice măcar în weekend accesul maşinilor în centrul istoric, la fel cum fac alte oraşe. Aş lăsa artizanii să îşi vândă produsele şi aş invita artiştii să se exprime pe scena din actuala Piaţă a Cetăţii. Bugetul pentru cultura l-aş împărţi pentru  activităţi culturale multe şi diverse, pentru artiştii plastici, aş face în Cetatea Alba Iulia o sărbătoare continuă, cu mult bun gust , în care turistul care o vizitează să aibă în permanenţă ceva de văzut şi de făcut, la fel cum se întâmplă la vecinii noştrii în Sibiu.  Proiectate cu inteligenţă, implementate cu atenţie, astfel de spaţii publice pot – cu un efort financiar minim – atât să sprijine comunitatea locală, cât şi să devină puncte de interes pentru turişti. Multi tineri albaiulieni cu studii superioare sau abilităţi de antreprenoriat ar rămâne într-un oraş cu o ofertă cultural diversă şi s-ar pune în slujba lui, ceea ce  ar fi un mare câştig pentru Alba Iulia.
Sunt multe care ar trebui făcute într-o Alba Iulia ideală, dar spațiul nu îmi permite să le enumăr. Cel mai bun exemplu pe care vi-l  pot da însă este cel pe care l-am realizat deja , și anume Centrul Cultural “Poarta 7” de pe Traseul Nordic al Cetății, cunoscut deocamdată sub denumirea de “spatiile RYMA”. Acesta este rezultatul unui efort susținut timp de 6 ani de zile de către un colectiv format din tineri voluntari inimoși care au ales să rămână aici și să facă ceva frumos pentru orașul lor. Împreună am creat un spațiu public care conține galerii de artă, info point, terasă de vară, ateliere de restaurare, scene de spectacole, loc de joacă pentru copii, zonă de picnic și de  sporturi pe iarbă, panou de cățărat și o generoasă grădină în care te poți relaxa sau poți socializa  cu alți oameni care preferă  acest colț liniștit de Cetate. Astfel de spații sunt de dorit și cred ca ceea ce s-a realizat la RYMA  poate fi extins că viziunie la nivelul intregului oraș. Sunt nevoile și ideile unor oameni simpli, puse în practică fără constrângeri sau intervenţii din partea autorităților dar și fără fonduri europene, doar cu multă imaginație, efort  și perseverență. În 2011 Asociația RYMA a demarat proiectul „Împreună dăm viață Cetatii” , o platformă de discuții și acțiune în scopul valorificării culturale și economice a Cetății Alba Iulia, platformă care are nevoie atât de sprijinul autorităților locale, al firmelor private cât și a locuitorilor orașului. Strategia noastră de valorificare a Cetății , după investiția de peste 60 de milioane de euro care a fost făcută deja în lucrările de amenajare,  poate fi răspunsul multor necesități ale locuitorilor, de la locuri de muncă până la evenimente culturale numeroase și de calitate și de spații  publice în care comunitatea să își petreacă timpul liber și să socializeze.
Alba Iulia ideală  poate fi realizată numai cu sprijinul vostru, pentru că voi ne  votați, voi ne alegeți, voi ne  trimiteți în Consiliu să va reprezentăm.  Iar eu asta îmi doresc să fac, sunt unul dintre voi , știu ce nevoi aveți și mă voi strădui să le îndeplinesc. Va doresc să alegeți înțelept și să acordați încredere independenților, este o categorie aparte de candidați care merită votul dumneavoastră!

Arhitect Cristina Anghel,
Candidat Independent la Consiliul Local (pozitia 17 pe buletinul de vot)

Material publicat în ziarul Unirea de vineri, 8 iunie 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

FOTO-VIDEO: Obiceiul puşcatului de Paşte în Apuseni. Se alungă răul şi se celebrează Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiul puşcatului de Paşte în Apuseni. Se alungă răul şi se celebrează Învierea Domnului Pe lângă datinile tradiţionale cunoscute, în Apuseni, în fiecare an, de Paşti, se derulează un alt obicei, care a devenit tradiţional. ”Puşcatul cu carbid” se practică în tot Postul Paştelui, dar mai ales în Săptămâna Mare şi, în special, în Noaptea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea