Ziarul Unirea

Succes românesc la Adunarea Ansamblului Regiunilor Europene la Paris. Florin Roman: Unitatea a făcut diferența!

Politicienii români, respectiv reprezentanții a 27 de consilii județene, au reușit să dea dovadă de unitate la Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene desfășurată în 16-17 mai la Paris, reușind să impună, pentru prima dată, un român în structura de conducere a ARE.

Este vorba despre Marian Vasile (FOTO), vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, care a câștigat detașat în față contracandidatului sau olandez.

ELIT

Noul președinte al ARE pentru următorii 4 ani a fost aleasa domana Hande Bozatli din Turcia. Românii au dovedit că s-au orientat bine, votul celor 27 de regiuni membre ARE, respectiv a reprezentanților consiliilor județene, au contribuit decisiv la stabirea noul presedinte și a echipei sale.

La Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene de la Paris au participat și  președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, respectiv Ion Dumitrel și Florin Roman.

Comisia nr. 1 – economică si de dezvoltare regională câștigată de Marian Vasile, este considerată cea mai importantă din cadrul ARE.

Unul dintre principalii artizani ai acestei reușite este reprezentantul județului (regiunii) Alba în ARE – Florin Roman, care la reuniunea ce a avut loc în luna februarie 2013 la Alba Iulia și ulterior la cea din Ucraina a insistat și negociat ca românii să susțină un singur candidat pentru președinția Comisiei 1, acesta fiind stabilit atunci în persoana lui Marian Vasile.

“Ne-am atins obiectivele la Ansamblul Regiunilor Europene. Votul celor 27 de CJ a stabilit noul presedinte, turcoaica Hande Bozatli si echipa ei. Cea mai importantă comisie, economică si de dezvoltare regională a fost castigata de Vasile Marian, vicepreședintele CJ Timis, reprezentantul României. Pentru prima data romanii au votat la fel si nu si-au dispersat votul, iar unitatea a făcut diferența. Bravo România!”, a transmis Florin Roman de la Paris, la aflarea rezultatelor alegerilor pentru conducerea ARE.

Este important de știut că rapoartele Comisiei 1 a ARE reprezintă materiale de lucru pentru Comisia Europeană.

Ansamblul Regiunilor Europene (ARE) este cea mai largă reţea independentă a regiunilor de pe continentul european, ce reunește peste 250 de regiuni din 35 de ţări precum şi 16 organizaţii interregionale. La Alba Iulia funcționează singurul birou de reprezentanţă al ARE din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: Nicolae Albu, prefect – Guvernul Cîțu continuă investițiile în drumurile naționale din Apuseni

În urma aprobării bugetului de stat în luna martie de către Parlamentul României, o investiție importantă pentru județul nostru este… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Aurelian 18 mai 2013 at 14:51

Daca Piticul Atomic a fost la vot, ce a mai cautatasi Dumitrel la Paris? O fii vrut sa viziteze Louvre, pe banii tugulaului fraier si platitor de taxe!

maria 18 mai 2013 at 14:58

Bogdan Presecan, rusine pentru modul in care practici jurnalismul!
Sa fim seriosi! Florin Roman artizanul acestei reusite in momentul in care presedintele CJ Ion Dumitrel se afla la acelasi eveniment?
E ca si cum am spune ca portarul de la guvern e responsabil de reusitele lui Ponta! Deciziile si strategiile unei institutii sunt decise in final de conducatorul acelei institutii.
Acest lucru se intampla chiar si atunci cand ziarul la care lucrezi nu-l „inghite” pe conducatorul despre care vorbim!

abu bakr 18 mai 2013 at 16:56

dumitrel e slab,slab..roman are papagal,dar daca dai de altii cu papagal si valoate mai mare..oricum,roman e peste dumitrica aia mica..si eu sunt mai bun ca mandoi..cu mult..

abu bakr 18 mai 2013 at 16:58

decat amandoua..am folosit comparativul unde nu era cazul..in nici un caz..pe barba lui nabi…

mutu 18 mai 2013 at 18:17

Acest mare „succes” se va regasi in locuri de munca si intr-un trai, oleaca, mai decent…de vrajeli sunt buni domnii politicieni si sa faca comisii ca sa ajunga toti vicepresedinti si secretari.Rusine!

Costel* 18 mai 2013 at 21:18

Dumitrel s-a dus la Paris cu treaba iar Roman cu periuta si facebok-ul ca altceva nu stie.

Ioan 20 mai 2013 at 9:43

persoanele care jignesc sau dau dovada de lipsa totata de respect si politete ar trebui banate! comentariile sunt inadmisibile! Unirea risca amenzi mari!

Aurelian 20 mai 2013 at 12:41

Dragul meu, aceste comentarii nu sunt jigniri, ci caracterizari obiective, la adresa unor impostori, cocotati in posturi politice, nu sunt nici atatcuri la persoana, ci „simplu atac la derbedeu”!

Comentariile sunt oprite