Rămâi conectat

Actualitate

Subvenții mai mari, la hectar, pentru fermieri, din 2024: Câți bani vor primi agricultorii de anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Subvenții mai mari, la hectar, pentru fermieri, din 2024: Câți bani vor primi agricultorii de anul viitor

Agricultorii români vor primi bani mai mulți, la hectar, începând cu anul 2024. Fermierii vor primi o sumă de 460 de euro pe un hectar de teren.

Conform Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, plata de 460 de euro se va face pentru fiecare hectar destinat porumbului siloz. Fermierii trebuie să demonstreze faptul că fermierii au o încărcătură de 3 bovine pe hectar.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus că plata suplimentară ce va fi primită de fermier este de 260 de euro.

Conform dailybusiness.ro, în 2024, au loc și modificările în ceea ce privește ajutoarele naționale în sectoarele bovinelor, ovinelor și caprin.

”Acel sprijin cuplat pentru porumbul siloz a fost foarte bine primit, pentru că știm că silozul de porumb este un furaj esențial pentru creșterea bovinelor. De asemenea, modificările pe care urmează să le facem pentru ANT 8 – bovine de carne și ANT 9 – ovine și caprine, pe care vrem să le acordăm, începând cu 2024, pentru juninci care să fie înscrise în registrul genealogic, în controlul oficial al producției, pentru a crește performanțe”, a transmis Adrian Pintea, secratrl de stat MADR.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bonuri de masă 2023: Cât timp sunt valabile tichetele de masă?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bonuri de masă 2023: Cât timp sunt valabile tichetele de masă?

Puțini angajați știu că tichetele de masă pot „expira”. Potrivit legii, acestea au o perioadă de valabilitate. În cazul în care beneficiarul nu se folosește în acest termen, banii se pierd.

Conform Legii 165/2018 biletele de valoare sunt emise numai pe suport electronic. Aici se încadrează și tichetele de masă, printre altele, care în prezent se emit numai pe suport electronic, pe card.

Citește și: Bonuri de masă 2023: Sunt angajatorii obligați să le acorde și să decidă cine le primește și cine nu? Ce prevede legea

Valabilitatea tichetelor de masă

Pentru ca tichetele de masă să fie valabile este nevoie ca acestea să fie înscrise pe suportul electronic și să prezinte câteva mențiuni. Mai exact, acestea sunt numele și adresa emitentului și perioada de valabilitate a utilizării tichetului de masă.

De asemenea, mai trebuie înscrisă și interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de țigări sau de produse alcoolice. Nu în ultimul rând pentru ca tichetele să fie valabile trebuie menționate numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă.

Un alt lucru care trebuie menționat este faptul că tichetele de masă nu se pot utiliza decât pe teritoriul României. Acesta este cazul tuturor biletelor de valoare. În plus, acestea se pot folosi numai în perioada de valabilitate și doar pentru cumpărarea bunurilor și serviciilor pentru care au fost eliberate.

Utilizarea tichetelor

Salariații trebuie să știe că valabilitatea tichetelor de masă este limitată. Mai exact, aceștia nu le pot folosi decât pe parcursul anului calendaristic în care au fost emise. Totuși, există o excepție. Tichetele de masă care au fost emise în perioada 1 noiembrie și 31 decembrie au o perioadă de valabilitate extinsă, până pe data de 31 decembrie a anului viitor.

Dacă acestea nu se vor folosi în perioada menționată vor expira. În acest fel beneficiarii pierd sumele, care se vor anula. Un lucru la care mai trebuie să fie atenți angajații este și valabilitatea cardului, a suportului electronic. Exact ca în cazul unor carduri bancare și acestea au o limită de valabilitate. În cazul în care se trece de aceasta, banii nu mai pot fi folosiți.

Informații la îndemână

Pentru a venit în sprijinul angajaților, firmele care emit tichetele de masă trimit e-mail-uri cu informațiile necesare. De cele mai multe ori este evidențiat faptul că după ce sumele expiră, acestea nu mai pot fi folosite.

De la data de 1 august a acestui an valoarea tichetelor de masă a fost majorată. Concret, aceasta a crescut la 35 de lei, comparativ cu suma de 30 de lei, cât era anterior. De la data de 1 ianuarie a anului viitor valoarea nominală a unui tichet nu va mai putea să fie mai mare de 40 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare