Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Substanţele toxice folosite la tigăi și alte produse, interzise de UE: Noile reguli se vor aplica din 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Substanţele toxice folosite la tigăi și alte produse, interzise de UE: Noile reguli se vor aplica din 2023

Substanţele chimice folosite pentru tigăi, covoare, pelerine de ploaie sau spumă pentru stingerea incendiilor vor fi restricţionate începând cu 2023, a anunţat miercuri Comisia Europeană, citată de Agerpres.

Concentraţiile pentru patru aşa-numite ”substanţe chimice veşnice” din alimente, care prezintă un pericol pentru sănătate,

Aceste substanţe sunt utilizate într-o gamă variată de produse prevăzute cu un înveliş rezistent la apă şi pete, cum ar fi tigăi pentru gătit, pelerine de ploaie, covoare şi spumă pentru stingerea incendiilor.

Ele pot avea efecte negative asupra sistemului imunitar, dezvoltării fetusului şi a nou-născutului, precum şi asupra colesterolului, precizează Comisia Europeană într-un comunicat.

”Astăzi, facem încă un pas pentru a spori nivelul de siguranţă alimentară în Uniunea Europeană şi de a-i proteja mai bine pe cetăţeni de substanţele chimice nocive”, a menţionat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, într-o declaraţie.

PFAS sunt cunoscute şi sub denumirea de ”substanţe chimice veşnice” întrucât compoziţia lor chimică nu le permite să se descompună în mod natural. ”Utilizarea lor pe scară largă şi persistenţa lor în mediu au dus la contaminări extinse ale mediului”, mai precizează Comisia Europeană pe site-ul său.

Noile reguli urmează să se aplice din 2023 şi vizează substanţele sulfonat de perfluoroctan (PFOS), acidul perfluorooctanoic (PFOA), acid perfluorononanoic (PFNA) şi acid perfluorohexan sulfonic (PFHxS).

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea