Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Subiecte simulare BACALAUREAT 2015 la matematică: Ce dificultăți au întâmpinat elevii de clasa a XI-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simulare BACALAUREAT 2015 la matematică (profil Mate-info Tehnologic, Științele Naturii și Pedagogic): Ce subiecte au avut de rezolvat elevii clasei a XI-a la matematică – proba obligatorie a profilului susținută miercuri, 4 martie. Baremele de corectare vor fi publicate pe portalul MEN, Edu.ro, după ora 15.00.

Examenul de la clasa a XI-a se organizează aceleaşi condiţii ca la clasa a XII-a. Ministerul Educaţiei a decis că lucrările să fie analizate la nivelul fiecărui liceu prin discuţii individuale cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei şi prin şedinţe cu părinţii. Fiecare liceu va trebui să facă un raport cu rezultatele de la simulare BAC 2014  pe care să îl transmită inspectoratului şcolar. Notele nu vor fi trecute în catalog. Este pentru al doilea an când elevii de clasa a XI-a susțin simularea la Bacalaureat. Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizata pentru prima oara in anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national, dar si pentru a optimiza rezultatele obtinute de catre elevi la finalul studiilor liceale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Profil Tehnologic

matematica01matematica02Citește și Subiecte simulare BACALAUREAT 2015 la MATEMATICĂ: Elevii din clasa a XII-a au susținut miercuri proba obligatorie a profilului

Profil Matematică-informatică

matematica01matematica02matematica03

Stiințe ale naturii

matematica01matematica02

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, a explicat ministerul.

Elevii clasei a XI-a nu vor susține nici în acest an proba la alegere, având în vedere ca aria de acoperire disciplinara în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. Rezultatele vor fi afișate în 12 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea