Rămâi conectat

Curier Județean

Subiecte și Bareme la Definitivat 2014, pe EDU.RO, după ora 15.00. Tratarea unei poezii din Eminescu, la limba română

Dragoş Suciu

Publicat

în

URS Construct

Subiectele și baremele la examenul de Definitivat 2014 vor fi afișate pe EDU.RO, după ora 15.00. Candidații au susținut astăzi, de la ora 10.00, proba scrisă a examenului conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale. În județul Alba, examenul s-a desfășurat la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și au fost așteptați peste 140 de candidați dintre care cei mai mulți învățători – 38, educatoare – 22, limba română – 17, educație fizică – 16, engleză – 12, matematică – 10.

Și la nivel național, cei care au susţinut examen la specializarea Limba română şi Psihopedagogie și au avut de rezolvat subiecte ce s-au referit la tratarea unei poezii din Eminescu, predicatul – definiţie şi context, prezentarea unei lecţii de clasa a V-a, inclusiv cu plan de lecţie. La pedagogie, au avut de prezentat învăţarea.

Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină în parte, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul subiecte2014.edu.ro.

Definitivat 2014, pe Edu.ro. Pentru a putea susţine proba scrisă profesorii au trecut prin mai multe probe şi au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi minimum media 8 la cele două inspecţii speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar.

DEFINITIVAT 2014 EDU.RO.  Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 19 iulie. Perioada 19-23 iulie este desemnată pentru înregistrarea și soluționarea contestațiilor. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie.

EDU.RO Definitivat 2014.  Comisiile constituite în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ sunt compuse din cadre didactice universitare, având cel puţin titlul ştiinţific de doctor şi din cadre didactice din învăţământul preuniversitar, având cel puţin gradul didactic II. Preşedinţii comisiilor sunt cadre didactice universitare. Coordonarea metodologică a examenului national revine Ministerului Educaţiei Naţionale, iar organizarea şi desfăşurarea probei scrise este asigurată de inspectoratele şcolare judeţene/a municipiului Bucureşti.

Cum se desfășoară proba scrisă a examenului de definitivat 2014

Pentru proba scrisa a examenului de definitivat 2014, Centrul National de Evaluare si Examinare stabilește minimum 3 variante de subiecte si baremele de evaluare aferente.

Examenul scris de definitivat începe la ora 10:00, iar durata de redactare a lucrării este de 4 ore

Prezentarea comisiei la centrul de examen se face in intervalul orar 7 – 7:30, pe baza buletinului/cârtii de identitate si a delegației de serviciu

Accesul candidaților in centrul de examen la proba scrisa se face in intervalul 8:00 – 8:45, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, in lipsa acestuia, pe baza pașaportului in termen de valabilitate.

Candidații si asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, in sala de examen, genți, poșete, ziare, reviste, cârti, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanta. Materialele nepermise vor fi depuse in sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea in sala de examen.

In fiecare sala de examen se repartizează candidați care susțin examenul la cel puțin doua discipline diferite.

Supravegherea fiecărei săli se asigura de către 2 – 3 asistenți supraveghetori

Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate părăsi sala decât daca preda lucrarea si semnează de predare. Candidații care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține examenul in sesiunea respectiva.

Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneala sau pix de culoare albastra; desenele/graficele se executa cu creion negru. Candidații pot avea, in sala de examen, dicționare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planuri de conturi pentru disciplinele economice.

Candidații care in timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, primind sau transmițând soluții cu privire la subiecte sunt eliminați din examen, încheind-se un proces verbal in acest sens de către asistenții supraveghetori ori membrii comisiei de examen. Candidații eliminați pierd dreptul de înscriere la examen in sesiunea imediat următoare. Aceeași măsura se aplica si pentru orice alta tentativa de frauda.

Candidatul care se retrage din proprie inițiativa poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații, preda lucrarea si foaia cu subiecte si părăsește sala după cel puțin o ora, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. In acest caz, lucrarea scrisa nu este evaluata, iar in statistici candidatul respectiv se considera retras, cu dreptul de a se înscrie in sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.

In cazuri excepționale, daca un candidat solicita părăsirea temporara a salii, el este însoțit de unul dintre asistenții supraveghetori pana la înapoierea in sala de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor.

Calendar Definitivat 2014

  • 14 iulie 2014: Susținerea probei scrise
  • 19 iulie 2014: Afișarea rezultatelor
  • 19 – 20 iulie 2014: Înregistrarea contestațiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 21 – 23 iulie 2014: Rezolvarea contestațiilor
  • 24 iulie 2014: Afișarea rezultatelor finale
  • 25 iulie – 10 august 2014: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși si validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • 10 – 14 august 2014: Eliberarea de către inspectoratele școlare a adeverințelor de promovare a examenului de definitivare in învățământ

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bilete de tratament pentru pensionari: O stațiune balneară aflată la doi pași de Alba, preferată de pensionarii din județ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bilete de tratament pentru pensionari: O stațiune balneară aflată la doi pași de Alba, preferată de pensionarii din județ Ceva mai mult de o treime dintre pensionarii și asigurații din județul Alba care au primit anul trecut bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii au ales Geoagiu Băi, stațiune balneară aflată… la doi pași, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea