Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Numărul de români din străinătate este de aproximativ 3,5 milioane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 3,5 milioane de români trăiesc în străinătate, iar principalele spații de destinație sunt Italia, Spania, Germania și Marea Britanie, a declarat, vineri, Cristina Dobre, președintele Fundației Lufkin pentru Antreprenoriat și Migrație (FLAME), la conferința ”Migrația și antreprenoriatul – o valoare semnificativă”.

”Anul acesta, la 1 ianuarie, cetățenii României au ajuns la cel de-al 11-lea an de circulație neîngrădită în Uniunea Europeană și la cel de-al 6-lea de încorporare nerestricționată pe piețele muncii țărilor UE. Cu toții știm aceste lucruri pentru că migrația face deja parte din viața noastră de zi cu zi fiind un fenomen social extrem de dezbătut. În mod paradoxal însă, atât în spațiul public cât și în cel academic, întrebările pe care ni le punem în legătură cu migrația românească par să rămână aceleași. Prin urmare ne interesează cine, câți, unde, cum, de ce, în variante mai mult sau mai puțin sofisticate….Deci câți români se află în afara granițelor țării? Estimările legate de numărul de români din străinătate se plasează undeva în jurul cifrei de 3,5 milioane de români. Europa, fără discuție, strânge cea mai mare parte a lor. țări precum Italia, Spania, Germania și Marea Britanie sunt principalele spații de destinație ale migranților români”, a spus Cristina Dobre.

Acesta a afirmat că în urmă cu trei ani prezenta o ipoteză care s-a confirmat ulterior și anume că un procent destul de mare de români stabiliți în Spania și Italia se îndreptau către țările nordice. Cercetările sociologice realizate în 2017 de către Fundație în rândul comunităților românești din Spania arătau că 21,8% dintre aceștia au declarat că doresc să emigreze în viitor în Marea Britanie, 12,7% în Germania și 10% în Austria.

Analiza datelor migrației mai arată că nu au mai existat valuri masive de plecări din România. De asemenea, datele arată ca dacă în anii precedenți cea mai mare parte din economii se duceau către achizițiile de case, în ultimii doi ani se constată o tendință de economisire.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea