Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: 55% dintre românii utilizatori de internet cumpără online cel puţin o dată pe lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste jumătate dintre românii utilizatori de internet (55%) cumpără online cel puţin o dată pe lună, remarcându-se faptul că persoanele cu educaţie superioară fac acest lucru în proporţie de 61%, iar cele cu un un nivel mediu şi sub-mediu de educaţie în procentaj de 50%, potrivit studiului cantitativ „Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”.

Bucureştenii sunt cei mai activi pe internet atunci când vine vorba despre online shopping, 62% cumpărând cel puţin o dată pe lună. Nici românii din mediul rural nu se lasă mai prejos, una din două persoane alegând acest mediu pentru a face achiziţii.

Bărbaţii sunt ceva mai activi decât femeile atunci când ne referim la cumpărăturile realizate online cel puţin o dată pe lună – 59% versus 52%. Analizând comportamentul online de cumpărare în funcţie de educaţie, studiul constată că persoanele cu educaţie superioară fac cumpărături online cel puţin o dată pe lună în procent de 61%, în timp ce acelea cu un nivel mediu şi sub-mediu de educaţie în proporţie de 50%.

Raportându-se la vârsta publicului supus spre analiză, studiul realizat de Exact Business Solutions nu constată diferenţe semnificative pe segmente de vârstă, comparativ cu media naţională (55%). Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani cumpără online cel puţin o dată pe lună în proporţie de 58%, în timp ce persoanele cu vârsta cuprinsă între 31 şi 45 de ani şi 46 – 65 de ani în procentaj de 55% şi, respectiv, 53%.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea