Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Studenții au atitudine”, proiect în parteneriat cu Universitatea din Alba Iulia pentru prevenirea consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, desfăşoară, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de droguri „Studenţii au atitudine”.

UABTematica principală a proiectului este prevenirea consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), iar obiectivul general constă în conştientizarea asupra riscurilor consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive precum şi creşterea nivelului de informare privind posibilitatea de accesare a serviciilor de asistenţă şi prevenire existente la nivel local.

În cadrul proiectului, vor fi organizate, în perioada decembrie 2014 – iunie 2015, activităţi adresate unui număr de 400 de studenţi (licenţă zi) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Potrivit rezultatelor primului studiu în rândul studenţilor (SPSStudents Population Survey) din opt centre universitare din România, prevalenţa consumului de droguri de-a lungul vieţii este de 23,2%, aici fiind incluse toate tipurile de droguri ilegale, dar şi tranchilizante (administrate fără prescripţie medicală) şi substanţele noi cu proprietăţi psihoactive comercializate sub numele de „droguri legale sau plante etnobotanice”. Conform datelor, dintre drogurile ilegale cel mai consumat este canabisul (20,9%), urmat de ecstasy, ciuperci halucinogene, ketamină, cocaină, LSD şi amfetamine. Heroina înregistrează valori sub 1%. Substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) au o prevalenţă pentru consumul de-a lungul vieţii de 9,5%, iar consumul de tranchilizante fără prescripţie medicală înregistrează valoarea de 3,6%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea