Rămâi conectat

Actualitate

STP Alba Iulia: Campania ”Creștem cu transportul public” – un succes mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania inițiată de  Asociația Internațională pentru Transport Public – UITP, denumită ”Creștem cu transportul public” s-a încheiat, fiind considerată una dintre cele mai importante campanii organizate vreodată la nivel mondial pentru susținerea transportului public. Din România, la această campanie a participat și STP Alba Iulia, alături de RATB (București), Tursib (Sibiu), Club Metropolitan, Zona Metropolitană Oradea și Autoritatea de Transport Transregio.

În cifre, campania mondială inițiată de UITP arată cam așa:
– Operatorii participanți transportă zilnic, împreună, aproximativ 86 de milioane de pasageri;
– Aproape 300.000 de oameni sunt angajați la firmele participante la campanie;
– 200 de milioane de oameni locuiesc în orașele participante;
– Mesajul campaniei a fost amplasat în 27.292 de vehicule;
– 90 de participanți din 32 de țări de pe 5 continente (inclusive 21 de capitale).

Printre orașele participante, alături de Alba Iulia, amintim: Rio de Janeiro Area (Fetranspor), Sao Paolo Area (Autopass – CMT), Montreal, Moscova, Lisabona (Carris/Metro), Londra (TfL), Madrid (CTRM), Dublin (Bus Eireann), Paris (RATP Group), Viena (Wiener Linien), Roma (ATAC), Kuala Lumpur (SPAD), Barcelona (TMB) și multe altele.

Un film al campaniei poate fi vizionat la: http://growpublictransport.org/all-together/the-campaign-in-action/ sau http://www.youtube.com/watch?v=aFMJNnQ8f4I
În acest film au fost folosite și imagini din campania desfășurată la Alba Iulia, unde aproximativ 250 de copii din grupele mari ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 12 au învățat să își cumpere primul bilet de autobuz, să îl valideze și să circule prin oraș.

Precizăm că Uniunea Internațională de Transport Public – UITP este o rețea intenațională pentru autorități și operatori, institute de știință și cercetare și furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de țări și se consideră avocatul global al transportului public și al inovațiilor din acest sector.

STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP care va avea loc în acest an.

Anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea