Rămâi conectat

Curier Județean

STP Alba Iulia a ajuns model pentru transportul public din Capitala României

Publicat

în

* Directorul STP Alba Iulia – Stelian Nicola,  unul dintre specialiştii cooptaţi în grupul pentru Planul Integrat de Mobilitate

Societatea de Transport Public Alba Iulia – STP şi directorul general Stelian Nicola au fost numiţi, prin dispoziţie a primarului capitalei, Sorin Oprescu, în Grupul de lucru pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în municipiul Bucureşti şi zona sa regională de influenţă în transport.

Electrica Furnizare Discount

Din acest grup de lucru mai fac parte Metrorex, CFR Călători, RATB, câteva universităţi, Ordinul Arhitecţilor şi Uniunea Română de Transport Public. STP Alba Iulia este singurul operator de transport local din afara Bucureştiului care a fost invitat să facă parte din această structură. Aceasta reprezintă o confirmare a calităţii serviciilor de transport local metropolitan implementate pentru prima dată în România la Alba Iulia, pentru unităţile administrativ – teritoriale membre ale AIDA – Transport Local şi totodată o recunoaştere a muncii depuse de colectivul de specialiăti ai STP.

„Operatorul din Alba Iulia are mai multe atuuri pentru care este considerat unul dintre transportatorii de top din România. STP prestează, începând cu septembrie 2012, primul serviciu de transport public metropolitan (urban) din ţară, structurat pe şapte zone tarifare şi cu valabilitate orară a biletelor. Experienţa acumulată deja în acest domeniu este foarte importantă pentru alegerea făcută de primarul Sorin Oprescu”, a declarat Stelian Nicola, directorul general al STP Alba Iulia.

Cea mai mare realizare este asigurarea în Zona Metropolitană Alba Iulia de servicii publice integrate de transport călători, cu serviciu unic de informaţii, regim unic de taxare a biletelor şi orar unic de transport.

Începând cu octombrie 2012, după implementarea sistemului de transport public local existent în Alba Iulia, la aceleaşi standarde de calitate, şi în comunele din arealul AIDA- TL, numărul călătoriilor efectuate prin transportul public metropolitan între Alba Iulia şi comunele limitrofe (zonele tarifare 2-7) a crescut cu 43% faţă de ianuarie – septembrie 2012. În cifre absolute, numărul călătoriilor suplimentare a fost de 27.300 pe lună. Calculând în funcţie de zilele lucrătoare, rezultă că s-au efectuat cel puţin 1050 de călătorii suplimentare pe zi. Este vorba despre 525 călători unici pe zi care au intrat în Alba Iulia folosind transportul public în detrimentul autoturismului.

Dacă se ia în considerare pentru aceştia o rată medie de ocupare de 2,5 persoane/autoturism, rezultă minim 210 autoturisme dezlocuite în fiecare zi din traficul din municipiul nostru, la orele de vârf (7,30-8,15). Aceasta se traduce şi prin 210 locuri de parcare pe zi disponibile suplimentar, faţă de perioada anterioară implementării transportului metropolitan.

„În condiţiile în care mai adăugăm şi reducerea emisiilor de CO2 din municipiu, obţinem deja tabloul interesului administraţiei din Bucureşti faţă de modelul implementat la Alba Iulia. Practic, Primăria municipiului Bucureşti urmăreşte aceleaşi obiective implementate cu succes la Alba Iulia, însă la o scară mult mai mare”, a subliniat directorul general al STP Alba Iulia, Stelian Nicola.

Publicitate

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

179 de persoane sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol

Publicat

în

179 de persoane au fost sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol.

În perioada 06 iulie – 2 august 2021, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat o acţiune care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost verificate 3 societăți comerciale de profil, au fost efectuate 14 controale privind legalitatea transportului peștelui sau a produselor din pește, 23 în zona apelor interioare, iar față de 179 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, din care trei au fost aplicate conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare