Rămâi conectat

Actualitate

STOP vânzării pământului romanesc străinilor. Guvernul vrea să modifice legea privind vânzarea terenurilor agricole

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole urmează a fi modificată astfel încât cetățenii străini să poată achiziționa mai greu suprafețe agricole în România, a anunțat Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

El a declarat, duminică, la Botoșani, că există presiuni din partea fermierilor români pentru modificarea legii, după ce suprafețe foarte mari de terenuri agricole au devenit proprietatea unor companii străine.

„Vom introduce filtre care să asigure că nu ajunge oricum și la oricine. E clar că sunt vizate persoanele care nu au cetățenie română. Este o presiune foarte mare din partea producătorilor români, care consideră că vânzarea a condus la înstrăinarea terenurilor și producătorii români nu mai au ce să lucreze”, a afirmat Irimescu.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în urma unei discuții cu premierul Dacian Cioloș, iar specialiștii ministerului au termen două săptămâni pentru a finaliza un nou proiect de act normativ care să fie apoi lansat în dezbatere publică.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea