Stop abuzurilor şi minciunii perpetuate de MUGUREL SÂRBU

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

– Domnule primar, Mugurel Sârbu minţiţi în scris şi de data aceasta. Am convingerea că veţi recunoaşte cele scrise şi semnate de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Sebeş în numărul de luni, 09.04. 2012 al cotidianului Unirea. Minciuna pe care o folosiţi în apărarea dvs. va avea efect invers în momentul în care vom reuşi să o demonstrăm
Demersurile prin care Primăria Municipiului Sebeş a făcut tot posibilul să atribuie contractul de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare societăţii portugheze a creat multă tensiune şi a prejudicat societatea Salprest şi locuitorii Municipiului Sebeş privându-i de serviciul de salubrizare şi de posibilitatea de a le fi prestat acest serviciu percepându-li-se tarife decente, nu de dumping, care vor fi ulterior insuportabile. S-a vehiculat ideea că S.C. Salprest S.R.L. a făcut toate demersurile numai pentru a tergiversa şi bloca încheierea contractului, însă nu s-a avut în vedere că S.C. SALPREST S.R.L nu a făcut altceva decât să sesizeze un abuz.
Ne-am adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în urma comunicării de respingere a ofertei în care au fost invocate argumente nesusţinute, asupra cărora însăşi Primăria Municipiului Sebeş a revenit şi le-a revocat. S.C. SALPREST S.R.L. a fost descalificată în mod total nedrept de la licitaţie, deşi oferta întocmită conform cerinţelor caietului de sarcini aferent licitaţiei a fost net superioară celorlalte oferte depuse de societăţile participante. În condiţiile în care S.C. SALPREST S.R.L. a avut un punctaj final de 93,32 puncte comparativ cu societatea portugheză care a obţinut la evaluare numai un punctaj de 79 puncte din totalul de 100 puncte, am considerat că trebuie să uzităm de toate mijloacele legale pentru a repara o gravă eroare şi a preîntâmpina un prejudiciu. Ne întrebăm de ce în comunicatul de presă pe care Primăria Municipiului Sebeş l-a publicat nu a menţionat că oferta cu care S.C. SALPREST S.R.L.  a participat la licitaţie a fost conformă şi a fost întocmită cu respectarea în totalitate a cerinţelor stabilite şi impuse de autoritatea contractantă prin caietul de sarcini şi net avantajoasă din punct de vedere financiar pentru toţi beneficiarii serviciului.
C.N.S.C. nu a adoptat o decizie corespunzătoarea stării de fapt, fără a reţine deloc punctul de vedere al Primăriei Municipiului Sebeş, ceea ce ne determină să avem un mare semn de întrebare: cine, de ce şi cum a reuşit să intervină? Am apreciat că trebuie să folosim în continuare calea justiţiei pentru a demonstra că s-a făcut o injustiţie, ne-am adresat Curţii de Apel Alba, astfel încât durata totală procesuală a fost mai mare decât ne-am fi dorit. Adoptarea finală a deciziei ca irevocabilă în favoarea Municipiului Sebeş nu echivalează cu desemnarea în mod corect şi corespunzător cerinţelor societăţii portugheze. Curtea de Apel Alba a menţinut decizia adoptată iniţial de CNSC, fără a ne acorda dreptul legal la apărare prin care aveam posibilitatea de a arăta greşelile, abuzurile şi injustiţia făcută de Primăria Municipiului Sebeş cu acordul tacit al CNSC-ului. Pentru  a încheia contractul de delegare a serviciului, societatea noastră îşi menţine punctul de vedere deoarece considerăm că au fost comise abuzuri de către reprezentanţii administraţiei şi numai în ceea ce priveşte desemnarea câştigătorului şi încheierea contractului, adresându-ne organelor competente în soluţionarea acestor abuzuri respectiv Parchetul General, D.N.A. Domnul primar şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Sebeş sunt conştienţi de faptul că vom demonstra cu documentele existente minciuna şi abuzurile săvârşite de aceştia.
Domnule primar, consideraţi că minciuna se uită şi în acest caz la fel ca minciunile spuse opiniei publice, respectiv cetăţenilor Municipiului Sebeş? Eu nu cred acest lucru şi cred că autorităţile publice abilitate doresc să demaşte minciuna şi abuzurile.
Vă reamintesc că mai aveţi câteva răspunsuri de dat opiniei publice şi autorităţilor, dar continuaţi să minţiţi fără a prezenta corect cum a decurs licitaţia organizată de dvs. pentru atribuirea contractului de delegare de gestiune privind serviciul de salubrizare.  Vă justificaţi folosind în apărarea dvs. decizii adoptate de diferite autorităţi, care au fost fie greşit, fie insuficient informate, sau duse în eroare de către administraţia locală pe care o conduceţi dvs.
Aveţi dreptate, abuzurile au fost soluţionate în favoarea „ABUZURILOR” de către cei enumeraţi de dvs., însă eu tind să cred că aceste decizii sunt rezultatul lipsei de profesionalism, al volumului mare de dosare şi al dezinformării continue de care sunteţi vinovat sau poate există şi alte cauze??? Nu vreau să-i condamn nejustificat pe cei care au soluţionat această cauză, însă având în vedere experienţa dvs. acumulată în calitate de fost prefect şi deputat, ştiţi mai bine cum pot fi soluţionate anumite cauze şi staţi liniştit bazându-vă pe faptul că este dificil ca un întreprinzător ca mine să demonstreze abuzurile făcute.
Eu, Petru Constantinescu recunosc afirmaţia făcută în presă în urmă cu 3-4 ani referitoare la faptul că refuz să dau şpagă pentru a se respecta şi aplica legea. Considerând că nu vă supăraţi, vă întreb domnule Mugurel Sârbu, cât ar trebui „să se dea” ca să merite pentru toţi cei implicaţi să nu respecte legea şi să facă asemenea abuzuri grosolane, de care societatea pe care o conduc se loveşte la ora actuală?
-Mă întreb: trăim într-un stat de drept sau suntem conduşi de oameni care fac abuzuri mizând pe faptul că nimeni nu-i va deranja? Nu cred acest lucru, cu toate că pe unii afirmaţiile pe care le fac îi deranjează şi am convingerea că în final nu vor rămâne nedemascaţi şi nepedepsiţi.
Acţiunile pe care le întreprindem nu vizează societatea desemnată câştigătoare, pe care dealtfel o felicităm pentru că, deşi este o firmă străină a reuşit în România să deschidă toate uşile de care a avut nevoie, iar o societate românească rămâne victima abuzurilor, la fel ca şi cetăţenii acestei ţări. Ne îndreptăm numai împotriva administraţiei publice a Municipiului Sebeş care a alimentat starea conflictuală prin abuzurile comise pe tot parcursul procesual şi împotriva tuturor autorităţilor care fac asemenea abuzuri.
Vom fi la dispoziţia tuturor persoanelor interesate pentru a da curs solicitărilor acestora în privinţa serviciului de colectare, transport şi depozitare deşeuri de orice natură, considerând că nicio lege nu poate interveni în contractul încheiat între două părţi mai ales atunci când o administraţie ca cea din Sebeş, care nu se implică material şi financiar cu nimic, ci dimpotrivă percepe redevenţă, suportată tot de cetăţenii cărora li se prestează acest serviciu.
Pe această cale, ne cerem scuze tuturor abonaţilor pentru disconfortul creat prin sistarea serviciului.

DIRECTOR GENERAL S.C. SALPREST S.R.L.,
PETRU CONSTANTINESCU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

11 Comentarii

ADRIAN 11 aprilie 2012 at 19:55

Bai, oameni cu functii de (ca)conducere nu va mai certati in presa locala,deoarece in aceaste publicatii se mai pot scrie si alte imformatii.Nu numai certurile voastre de 2 banuti,pe unii sigur nu ii intereseaza,ori mai bine zis s-au plictisit de circul vostru.Succes in bataliile viitoare pe care sper sa nu le mai vad in acest ziar de mare clasa asa cum a fost dintotdeauna „ZIARUL UNIREA”.

Albaiulian 11 aprilie 2012 at 20:24

Are cineva de la redactia ziarului Unirea un copil de intarcat de il aratati pe asta?

Costel* 11 aprilie 2012 at 21:25

Eu am doi si cum am deschis pagina au inceput sa urle. Asta da patron …

Ciciu 11 aprilie 2012 at 22:28

Jegul de Magarel Sarbu estem
Un mincinos ordinar care mai devreme sau mai tarziu tot la BULAU va sfarsi , cu toate smecheriile lui
Aceasta caricatura de primar in persoana lui Minciunel Sarbu nu a facut decat sa cheltuie banii sebesenilor pe procese , studii , consultante , SF-uri la SF-uri
Cat de curand va fi bun de plata

manager ?? 11 aprilie 2012 at 21:40

Dar la Alba iulia cum oi fi luat „licitatia”, daca o fi existat asa ceva!
Adevarul e ca daca te ducea capul, te retrageai din Sebes la data de 02 Aprilie asa cum ti se cerea in adresa 11331/02.04.2012 emisa de primarul gainar si nu doar la 11.02.2012 cum ai facut. Atunci ai fi lasat orasul pe butuci de la data ceruta de gainar si ar fi existat mari nemultumiri din partea populatiei. Acum, daca nu gandesti cine e de vina ? Asa ca lasa plansul si … la treaba si scade preturile daca vrei sa nu pierzi tot !Oricum, de la data de 11.02.2012, cele mai multe strazi au ramas fara serviciul de ridicare a gunoiului, acum in prag de Paste, cand cei mai multi dintre cetateni fac curat si au nevoie sa arunce undeva ce le prisoseste in case.
Gainarul nu a gandit sa ceara celor vechi sa se retraga abea dupa ce noua firma SC Greendays SRL ( firma de aiurea) se instala cu contracte si pubelele sale, iar acum cetatenii vor arunca gunoiul in curtea primarului sau in parcul din fata Primariei. Amandoi, atat gainarul cat si gunoierul sunteti „manageri” de doi bani, ne-ati stresat deja prea mult si speram ca prezenta voastra in viata noastra sa se termine imediat dupa alegerile locale.

Unde nu-i cap.... 11 aprilie 2012 at 21:53

…. ramanem cu gunoiul in curte de Sfintele Pasti, fara tomberoane…
…nu avem unde pune cojile de oua rosii de la Galbenel…

. 11 aprilie 2012 at 21:57

Tomberoanele ,tocmai au intrat azi,Miercuri in tara. Urmeaza vama, apoi vor ajunje si la sebes. Veti vedea cand. Cert este ca celelalte ni s-au luat Luni.
Halal Prrimarie !! Halal primar !!

dan 11 aprilie 2012 at 22:40

Nenorocitului asta de primar Magarel Galbenel Minciunel Sarbu , cand vrea sa demonstreze ca el este TATIC nu mai conteaza ca sufera cineva , chiar daca acei cineva sunt TOTI cetatenii Sebesului , ci ORGOLILU lui trebuie sa triumfe nu Adevarul si Dreptatea , vezi ca a lasat Sebesul fara patinuar , fara strand , fara locuinte ANL , dar banii nostrii stie sa-i cheltuie pe procese (miliarde)
Oricum , peste doua luni , clar il ia DNA-ul

manager ?? 12 aprilie 2012 at 8:20

Abea acum ? De unde sti ? Nu ti se pare ca imediat dupa castigarea licitatiei firma trebuia sa aibe containerele daca nu cumva trebuia sa le aibe in stoc ? Care or fi fost criteriile de selectie, daca rapaditiatea de a prelua contractul, se vede ca nu era un criteriu !
PROASTA ORGANIZARE, DEJA SE VEDE !
Noroc ca asta se vede inainte de campanie, asa incat cetatenii simt si stiu acum, de ce nu vor mai vota pe actualii asa zisi edili.

Costel* 12 aprilie 2012 at 12:33

Sigur cine nu este cu Hava si cu acest gunoier numit Constantinescu este dujman al poporului. Ma gandesc oare com vom trai noi cei din Alba Iulia si Sebes dupa ce Hava, Contantinescu si Mugurel vor fi consrevati in coltul cu gunoiul PDL-ist de la Paraul Iovului.

robert 12 aprilie 2012 at 20:06

D-nule Constantinescu pretul care l-ai incasat la Sebes de 5,10 de persoana la bloc era exagerat dar nu spui nimic mizeria din jurul containelor nuti spune nimic? numai bani sa-ti iese acum plingi dupa sebeseni.

Comentariile sunt oprite