Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Stop abuzurilor şi minciunii perpetuate de MUGUREL SÂRBU

Publicat

în

– Domnule primar, Mugurel Sârbu minţiţi în scris şi de data aceasta. Am convingerea că veţi recunoaşte cele scrise şi semnate de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Sebeş în numărul de luni, 09.04. 2012 al cotidianului Unirea. Minciuna pe care o folosiţi în apărarea dvs. va avea efect invers în momentul în care vom reuşi să o demonstrăm
Demersurile prin care Primăria Municipiului Sebeş a făcut tot posibilul să atribuie contractul de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare societăţii portugheze a creat multă tensiune şi a prejudicat societatea Salprest şi locuitorii Municipiului Sebeş privându-i de serviciul de salubrizare şi de posibilitatea de a le fi prestat acest serviciu percepându-li-se tarife decente, nu de dumping, care vor fi ulterior insuportabile. S-a vehiculat ideea că S.C. Salprest S.R.L. a făcut toate demersurile numai pentru a tergiversa şi bloca încheierea contractului, însă nu s-a avut în vedere că S.C. SALPREST S.R.L nu a făcut altceva decât să sesizeze un abuz.
Ne-am adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în urma comunicării de respingere a ofertei în care au fost invocate argumente nesusţinute, asupra cărora însăşi Primăria Municipiului Sebeş a revenit şi le-a revocat. S.C. SALPREST S.R.L. a fost descalificată în mod total nedrept de la licitaţie, deşi oferta întocmită conform cerinţelor caietului de sarcini aferent licitaţiei a fost net superioară celorlalte oferte depuse de societăţile participante. În condiţiile în care S.C. SALPREST S.R.L. a avut un punctaj final de 93,32 puncte comparativ cu societatea portugheză care a obţinut la evaluare numai un punctaj de 79 puncte din totalul de 100 puncte, am considerat că trebuie să uzităm de toate mijloacele legale pentru a repara o gravă eroare şi a preîntâmpina un prejudiciu. Ne întrebăm de ce în comunicatul de presă pe care Primăria Municipiului Sebeş l-a publicat nu a menţionat că oferta cu care S.C. SALPREST S.R.L.  a participat la licitaţie a fost conformă şi a fost întocmită cu respectarea în totalitate a cerinţelor stabilite şi impuse de autoritatea contractantă prin caietul de sarcini şi net avantajoasă din punct de vedere financiar pentru toţi beneficiarii serviciului.
C.N.S.C. nu a adoptat o decizie corespunzătoarea stării de fapt, fără a reţine deloc punctul de vedere al Primăriei Municipiului Sebeş, ceea ce ne determină să avem un mare semn de întrebare: cine, de ce şi cum a reuşit să intervină? Am apreciat că trebuie să folosim în continuare calea justiţiei pentru a demonstra că s-a făcut o injustiţie, ne-am adresat Curţii de Apel Alba, astfel încât durata totală procesuală a fost mai mare decât ne-am fi dorit. Adoptarea finală a deciziei ca irevocabilă în favoarea Municipiului Sebeş nu echivalează cu desemnarea în mod corect şi corespunzător cerinţelor societăţii portugheze. Curtea de Apel Alba a menţinut decizia adoptată iniţial de CNSC, fără a ne acorda dreptul legal la apărare prin care aveam posibilitatea de a arăta greşelile, abuzurile şi injustiţia făcută de Primăria Municipiului Sebeş cu acordul tacit al CNSC-ului. Pentru  a încheia contractul de delegare a serviciului, societatea noastră îşi menţine punctul de vedere deoarece considerăm că au fost comise abuzuri de către reprezentanţii administraţiei şi numai în ceea ce priveşte desemnarea câştigătorului şi încheierea contractului, adresându-ne organelor competente în soluţionarea acestor abuzuri respectiv Parchetul General, D.N.A. Domnul primar şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Sebeş sunt conştienţi de faptul că vom demonstra cu documentele existente minciuna şi abuzurile săvârşite de aceştia.
Domnule primar, consideraţi că minciuna se uită şi în acest caz la fel ca minciunile spuse opiniei publice, respectiv cetăţenilor Municipiului Sebeş? Eu nu cred acest lucru şi cred că autorităţile publice abilitate doresc să demaşte minciuna şi abuzurile.
Vă reamintesc că mai aveţi câteva răspunsuri de dat opiniei publice şi autorităţilor, dar continuaţi să minţiţi fără a prezenta corect cum a decurs licitaţia organizată de dvs. pentru atribuirea contractului de delegare de gestiune privind serviciul de salubrizare.  Vă justificaţi folosind în apărarea dvs. decizii adoptate de diferite autorităţi, care au fost fie greşit, fie insuficient informate, sau duse în eroare de către administraţia locală pe care o conduceţi dvs.
Aveţi dreptate, abuzurile au fost soluţionate în favoarea „ABUZURILOR” de către cei enumeraţi de dvs., însă eu tind să cred că aceste decizii sunt rezultatul lipsei de profesionalism, al volumului mare de dosare şi al dezinformării continue de care sunteţi vinovat sau poate există şi alte cauze??? Nu vreau să-i condamn nejustificat pe cei care au soluţionat această cauză, însă având în vedere experienţa dvs. acumulată în calitate de fost prefect şi deputat, ştiţi mai bine cum pot fi soluţionate anumite cauze şi staţi liniştit bazându-vă pe faptul că este dificil ca un întreprinzător ca mine să demonstreze abuzurile făcute.
Eu, Petru Constantinescu recunosc afirmaţia făcută în presă în urmă cu 3-4 ani referitoare la faptul că refuz să dau şpagă pentru a se respecta şi aplica legea. Considerând că nu vă supăraţi, vă întreb domnule Mugurel Sârbu, cât ar trebui „să se dea” ca să merite pentru toţi cei implicaţi să nu respecte legea şi să facă asemenea abuzuri grosolane, de care societatea pe care o conduc se loveşte la ora actuală?
-Mă întreb: trăim într-un stat de drept sau suntem conduşi de oameni care fac abuzuri mizând pe faptul că nimeni nu-i va deranja? Nu cred acest lucru, cu toate că pe unii afirmaţiile pe care le fac îi deranjează şi am convingerea că în final nu vor rămâne nedemascaţi şi nepedepsiţi.
Acţiunile pe care le întreprindem nu vizează societatea desemnată câştigătoare, pe care dealtfel o felicităm pentru că, deşi este o firmă străină a reuşit în România să deschidă toate uşile de care a avut nevoie, iar o societate românească rămâne victima abuzurilor, la fel ca şi cetăţenii acestei ţări. Ne îndreptăm numai împotriva administraţiei publice a Municipiului Sebeş care a alimentat starea conflictuală prin abuzurile comise pe tot parcursul procesual şi împotriva tuturor autorităţilor care fac asemenea abuzuri.
Vom fi la dispoziţia tuturor persoanelor interesate pentru a da curs solicitărilor acestora în privinţa serviciului de colectare, transport şi depozitare deşeuri de orice natură, considerând că nicio lege nu poate interveni în contractul încheiat între două părţi mai ales atunci când o administraţie ca cea din Sebeş, care nu se implică material şi financiar cu nimic, ci dimpotrivă percepe redevenţă, suportată tot de cetăţenii cărora li se prestează acest serviciu.
Pe această cale, ne cerem scuze tuturor abonaţilor pentru disconfortul creat prin sistarea serviciului.

DIRECTOR GENERAL S.C. SALPREST S.R.L.,
PETRU CONSTANTINESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Publicat

în

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea, îi așteaptă din nou pe eroi să salveze vieți și să se bucure de experiențe de neuitat la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, campania de donare de sânge BLOOD NETWORK se desfășoară în 2022 în perioada 14 mai – 3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în caravanele mobile. Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară. În România e nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge.

*Rețeaua <<Blood network>> se extinde în 12 orașe

Anul acesta și orașul Zalău se alătură rețelei BLOOD NETWORK, iar numărul de locații unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge crește la 12 (Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău, Ploiești, București, Târgu Mureș, Oradea, Constanța).

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2022: Cluj-Napoca, 14-15 mai, Monumentul Memorandiștilor, Str. Eroilor; Timișoara, 21-22 mai, Parcare Politehnică; Brașov, 21-22 mai, Bulevardul Republicii; Iași, 28-29 mai, Iulius Mall; Craiova, 28-29 mai, Mall Electroputere; Sibiu, 4-5 iunie, Pietonal Magazin Dumbrava / Piața Mare; Zalău, 4-5 iunie, Prefectura Zalău; Ploiești, 11-12 iunie, Primăria Ploiești; București, 18-19 iunie, Parcul Herăstrău; Târgu Mureș, 25-26 iunie, Piața Tineretului; Oradea, 25-26 iunie, Piața Unirii; Constanța, 2-3 iulie, Piața Ovidiu.

Cei care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un abonament la UNTOLD sau Neversea 2022 și tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON din partea Kaufland România. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Cei care donează în unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK. Acolo vor completa formularul solicitat, vor atașa o poză cu adeverința de donator, iar mai apoi vor primi pe adresa de mail un voucher cu care vor putea achiziționa abonamente UNTOLD, la prețul special de 645 de lei + Taxe (reducere de la 995 lei + Taxe) sau Neversea, la prețul special de 520 de lei + Taxe (reducere de la 920 lei + Taxe).

,,Continuăm cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România! Alături de partenerii noștri de tradiție, alături de medici și, nu în ultimul rând, alături de oamenii frumoși care donează sânge, salvăm vieți! Și pentru că anul acesta ne bucurăm și de întoarcerea la normalitate, la festivaluri fără restricții, mărim și noi miza campaniei: toți cei care donează sânge la caravana mobilă vor primi în acest an câte un abonament la UNTOLD sau la Neversea. Le mulțumim de pe acum tuturor celor care vor face un efort să-și rupă din timpul lor ca să doneze sânge. Un mic efort, dar cu o importanță imensă!”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD.

,,Cu fiecare ediție a caravanei Blood Network crește numărul de persoane care se implică, ceea ce ne arată că românii, în special tinerii români, înțeleg cât de importantă este donarea de sânge. Suntem încântați că împreună cu partenerii noștri de la Neversea și UNTOLD avem în fiecare an ocazia să unim distracția cu implicarea în comunitate.”, a precizat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

În cele 7 ediții de până acum, BLOOD NETWORK a mobilizat peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. Doar în 2021, în cadrul campaniei BLOOD NETWORK, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma  „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Neversea 2022 are loc între 7-10 iulie la Constanța. UNTOLD 2022 are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare