Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Stop abuzurilor şi minciunii perpetuate de MUGUREL SÂRBU

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Domnule primar, Mugurel Sârbu minţiţi în scris şi de data aceasta. Am convingerea că veţi recunoaşte cele scrise şi semnate de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Sebeş în numărul de luni, 09.04. 2012 al cotidianului Unirea. Minciuna pe care o folosiţi în apărarea dvs. va avea efect invers în momentul în care vom reuşi să o demonstrăm
Demersurile prin care Primăria Municipiului Sebeş a făcut tot posibilul să atribuie contractul de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare societăţii portugheze a creat multă tensiune şi a prejudicat societatea Salprest şi locuitorii Municipiului Sebeş privându-i de serviciul de salubrizare şi de posibilitatea de a le fi prestat acest serviciu percepându-li-se tarife decente, nu de dumping, care vor fi ulterior insuportabile. S-a vehiculat ideea că S.C. Salprest S.R.L. a făcut toate demersurile numai pentru a tergiversa şi bloca încheierea contractului, însă nu s-a avut în vedere că S.C. SALPREST S.R.L nu a făcut altceva decât să sesizeze un abuz.
Ne-am adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în urma comunicării de respingere a ofertei în care au fost invocate argumente nesusţinute, asupra cărora însăşi Primăria Municipiului Sebeş a revenit şi le-a revocat. S.C. SALPREST S.R.L. a fost descalificată în mod total nedrept de la licitaţie, deşi oferta întocmită conform cerinţelor caietului de sarcini aferent licitaţiei a fost net superioară celorlalte oferte depuse de societăţile participante. În condiţiile în care S.C. SALPREST S.R.L. a avut un punctaj final de 93,32 puncte comparativ cu societatea portugheză care a obţinut la evaluare numai un punctaj de 79 puncte din totalul de 100 puncte, am considerat că trebuie să uzităm de toate mijloacele legale pentru a repara o gravă eroare şi a preîntâmpina un prejudiciu. Ne întrebăm de ce în comunicatul de presă pe care Primăria Municipiului Sebeş l-a publicat nu a menţionat că oferta cu care S.C. SALPREST S.R.L.  a participat la licitaţie a fost conformă şi a fost întocmită cu respectarea în totalitate a cerinţelor stabilite şi impuse de autoritatea contractantă prin caietul de sarcini şi net avantajoasă din punct de vedere financiar pentru toţi beneficiarii serviciului.
C.N.S.C. nu a adoptat o decizie corespunzătoarea stării de fapt, fără a reţine deloc punctul de vedere al Primăriei Municipiului Sebeş, ceea ce ne determină să avem un mare semn de întrebare: cine, de ce şi cum a reuşit să intervină? Am apreciat că trebuie să folosim în continuare calea justiţiei pentru a demonstra că s-a făcut o injustiţie, ne-am adresat Curţii de Apel Alba, astfel încât durata totală procesuală a fost mai mare decât ne-am fi dorit. Adoptarea finală a deciziei ca irevocabilă în favoarea Municipiului Sebeş nu echivalează cu desemnarea în mod corect şi corespunzător cerinţelor societăţii portugheze. Curtea de Apel Alba a menţinut decizia adoptată iniţial de CNSC, fără a ne acorda dreptul legal la apărare prin care aveam posibilitatea de a arăta greşelile, abuzurile şi injustiţia făcută de Primăria Municipiului Sebeş cu acordul tacit al CNSC-ului. Pentru  a încheia contractul de delegare a serviciului, societatea noastră îşi menţine punctul de vedere deoarece considerăm că au fost comise abuzuri de către reprezentanţii administraţiei şi numai în ceea ce priveşte desemnarea câştigătorului şi încheierea contractului, adresându-ne organelor competente în soluţionarea acestor abuzuri respectiv Parchetul General, D.N.A. Domnul primar şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Sebeş sunt conştienţi de faptul că vom demonstra cu documentele existente minciuna şi abuzurile săvârşite de aceştia.
Domnule primar, consideraţi că minciuna se uită şi în acest caz la fel ca minciunile spuse opiniei publice, respectiv cetăţenilor Municipiului Sebeş? Eu nu cred acest lucru şi cred că autorităţile publice abilitate doresc să demaşte minciuna şi abuzurile.
Vă reamintesc că mai aveţi câteva răspunsuri de dat opiniei publice şi autorităţilor, dar continuaţi să minţiţi fără a prezenta corect cum a decurs licitaţia organizată de dvs. pentru atribuirea contractului de delegare de gestiune privind serviciul de salubrizare.  Vă justificaţi folosind în apărarea dvs. decizii adoptate de diferite autorităţi, care au fost fie greşit, fie insuficient informate, sau duse în eroare de către administraţia locală pe care o conduceţi dvs.
Aveţi dreptate, abuzurile au fost soluţionate în favoarea „ABUZURILOR” de către cei enumeraţi de dvs., însă eu tind să cred că aceste decizii sunt rezultatul lipsei de profesionalism, al volumului mare de dosare şi al dezinformării continue de care sunteţi vinovat sau poate există şi alte cauze??? Nu vreau să-i condamn nejustificat pe cei care au soluţionat această cauză, însă având în vedere experienţa dvs. acumulată în calitate de fost prefect şi deputat, ştiţi mai bine cum pot fi soluţionate anumite cauze şi staţi liniştit bazându-vă pe faptul că este dificil ca un întreprinzător ca mine să demonstreze abuzurile făcute.
Eu, Petru Constantinescu recunosc afirmaţia făcută în presă în urmă cu 3-4 ani referitoare la faptul că refuz să dau şpagă pentru a se respecta şi aplica legea. Considerând că nu vă supăraţi, vă întreb domnule Mugurel Sârbu, cât ar trebui „să se dea” ca să merite pentru toţi cei implicaţi să nu respecte legea şi să facă asemenea abuzuri grosolane, de care societatea pe care o conduc se loveşte la ora actuală?
-Mă întreb: trăim într-un stat de drept sau suntem conduşi de oameni care fac abuzuri mizând pe faptul că nimeni nu-i va deranja? Nu cred acest lucru, cu toate că pe unii afirmaţiile pe care le fac îi deranjează şi am convingerea că în final nu vor rămâne nedemascaţi şi nepedepsiţi.
Acţiunile pe care le întreprindem nu vizează societatea desemnată câştigătoare, pe care dealtfel o felicităm pentru că, deşi este o firmă străină a reuşit în România să deschidă toate uşile de care a avut nevoie, iar o societate românească rămâne victima abuzurilor, la fel ca şi cetăţenii acestei ţări. Ne îndreptăm numai împotriva administraţiei publice a Municipiului Sebeş care a alimentat starea conflictuală prin abuzurile comise pe tot parcursul procesual şi împotriva tuturor autorităţilor care fac asemenea abuzuri.
Vom fi la dispoziţia tuturor persoanelor interesate pentru a da curs solicitărilor acestora în privinţa serviciului de colectare, transport şi depozitare deşeuri de orice natură, considerând că nicio lege nu poate interveni în contractul încheiat între două părţi mai ales atunci când o administraţie ca cea din Sebeş, care nu se implică material şi financiar cu nimic, ci dimpotrivă percepe redevenţă, suportată tot de cetăţenii cărora li se prestează acest serviciu.
Pe această cale, ne cerem scuze tuturor abonaţilor pentru disconfortul creat prin sistarea serviciului.

DIRECTOR GENERAL S.C. SALPREST S.R.L.,
PETRU CONSTANTINESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea