Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Stomatologia ar putea fi inclusă în programul naţional de prevenţie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciile stomatologice ar putea fi incluse în pachetul naţional de prevenţie al Ministerului Sănătăţii, pentru a reduce incidenţa afecţiunilor în special la copii, iar unul dintre obiective este acoperirea cât mai largă a urgenţelor, în cabinete stomatologice amenajate în UPU.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti din România (CMDR), principalele subiecte abordate vizând importanţa sănătăţii orale şi impactul ei asupra sănătăţii publice, serviciile stomatologice incluse în pachetul de bază, precum şi modificarea prevederilor legale ce reglementează exercitarea profesiei, se arată într-un comunicat de presă.

Cu ocazia acestei întâlniri, Nicolăescu a reafirmat ca obiectiv acoperirea cât mai largă a urgenţelor în domeniu prin existenţa unui cabinet de urgenţe stomatologice în Unităţile şi Compartimentele de Primiri Urgenţe, serviciu asigurat prin pachetul de bază, informează sursa citată. Potrivit ministerului, CMDR şi-a exprimat susţinerea în acest sens şi disponibilitatea de a contribui la elaborarea normelor profesionale care descriu urgenţa stomatologică.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii ia în calcul includerea stomatologiei în programul naţional de prevenţie, pentru a reduce incidenţa afecţiunilor în special la copii, se mai arată în comunicat. „Cea mai mare parte din propunerile de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, înaintate anterior de CMDR, au fost apreciate şi sunt în curs de preluare. Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Dentişti din România vor continua dialogul şi vor avea consultări pe toate subiectele şi politicile privitoare la medicina dentară”, a mai precizat MS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea