Rămâi conectat

Ştirea Ta

ȘTIREA TA: Vandalism în Cetate – Graffiti pe zidurile din șanțuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Nu știm să prețuim și să îngrijim ceea ce avem și ceea ce ne reprezintă”, este de părere un cititor care a fotografiat zilele trecute unul dintre zidurile de la intrarea dinspre Casa de Cultură a Sindicatelor, în șanțurile cetății.

Albaiulianul spune că, dacă autoritățile nu acordă o mai mare atenție în supravegherea obiectivelor turistice prin care se dorește atragerea turiștilor, aceștia nu vor mai veni pentru că în câțiva ani nu vor mai avea ce vizita: ”Desene ca cel din imagine, pe zidul vechi de sute de ani nu arată decât gradul de civilizație la care am ajuns. S-au plătit bani grei pentru reabilitarea Cetății și acum o lăsăm pe mâinile unor vandali? Când vor fi oprite aceste persoane care cu siguranță ori nu au cei 7 ani de acasă, ori au un grad foarte mare de handicap mental și nu își dau seama că într-un astfel de loc nu au ce căuta asemenea inscripții?”.

N.R.: Înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe faţadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice şi de arhitectură sau pe orice alt tip de construcţii a inscripţiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, sprayuri şi alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză este considerată o contravenţie şi se sancţionează cu o amendă de la 500 lei la 2500 lei, sumă plătită de părinţi în cazul minorităţii contravenientului. În plus, Legea 554/2003 dispune prin articolul 2 că persoanele care au fost sancţionate conform articolului 1 au şi obligaţia de a suporta cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al bunului în cauză, sumă care trebuie plătită în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a procesului verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii.

––––––––––––––

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, completează formularul de la pagina ”ȘTIREA TA” iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Atenție, sunt luate în considerare numai mail-urile cu date de contact reale!)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea