Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ȘTIREA TA: ”Repere” turistice noi în Cetatea Alba Carolina – mini-fântână arteziană sub o bancă din zona Catedralelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu o săptămână, un cetăţean a semnalat deja problema stropitorilor de lângă Catedrala Reîntregirii care udă mobilierul urban şi… turiştii. Am ales să scriu despre acelaşi lucru, şi, desigur, nu aş mai fi trimis articolul dacă nu aş mai fi avut nimic de arătat în plus faţă de ştirea acelui albaiulian.

Se pare că la prima sesizare nimeni nu s-a dus la faţa locului pentru a rezolva problema. Astăzi, stropitorile udau, ca de obicei, băncile, aleea şi… coşul de gunoi. Dar a apărut ceva nou: una dintre ele „s-a transformat” într-o mini-fantana arteziană, aşa că apa se scurgea rapid și pe pavaj.

Poate a fost făcută aşa intenţionat, pentru că turiştii să mai aibă un „monument” lângă care să îşi facă poze, pe lângă monumentul-motor (sau rotor, nu ştiu cum să îi zic), o alta capodoperă, din şanţurile de vest, la care vor avea acces în curând. Iar ca tabloul să fie complet, trebuie precizat că udătorile erau pornite deşi afară… ploua!

Înţeleg că se pornesc în jurul orei 19.30 deoarece aşa sunt programate, dar nu există vreun sistem prin care cineva să le oprească dacă nu e nevoie de apa lor?

Dacă scriu acest articol, nu trebuie să se înţeleagă că eu mă declar împotriva lucrărilor care s-au făcut în Cetate! Mă mândresc cu întreaga fortificaţie, care arată mult mai bine după aceste lucrări, dar asta nu înseamnă că mă voi preface că nu văd de fiecare dată când voi observa o neregulă! Şi ar fi de bun simţ ca cei care trebuie să aibă grijă de tot ce e în Cetate să nu ignore sugestiile primite de la cetăţeni prin intermediul rubricii „Ştirea ta”!

Alexandru DĂNILĂ

––––––––––––––

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, completează formularul de la pagina ”ȘTIREA TA” iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Atenție, sunt luate în considerare numai mail-urile cu date de contact reale!)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea