ȘTIREA TA/ FOTO: ”La Alba Iulia, drive-in şi la biserică?”

Dacă te plimbi duminică pe la amiază în zona pietonală dintre cele două catedrale din Cetatea Alba Carolina, vei constata că zona respectivă seamănă mai mult cu spaţiile dintre blocuri unde fiecare se înghesuie cu maşina, nu cu o zonă turistică amenajată pentru a schimba faţa oraşului.

Duminica trecută, în timp ce parcarea din apropierea Hotelului Cetate şi cea din fața Universităţii erau goale şi o treime din locurile de parcare amenajate pe str. N. Iorga erau neocupate, străduţa dintre catedrala ortodoxă şi muzeu era înţesată cu maşini, cei ce nu găsiseră locuri de parcare libere, parcând pe zona verde, în poarta muzeului şi a Catedralei, sau pe pietonalul dintre cele două catedrale.

Iritat de cele văzute, i-am întrebat pe cei doi poliţişti locali care patrulau în zona respectivă (cei doi încercuiţi în fotografie) de ce nu iau nicio măsura. Mi-au răspuns că nu pot face nimic fiindcă ei trebuie să asigure paza patinoarului din Piaţa Custozza şi nu pot să părăsească obiectivul (adică să se deplaseze 100 m până la cei care îşi parcau maşinile neregulamentar). Mi-au spus să sun la dispeceratul Poliţiei Locale şi să fac o reclamaţie, ceea ce am şi făcut. Doamna care mi-a răspuns m-a asigurat că va trimite un echipaj care să investigheze problema, însă când i-am cerut un număr de înregistrare, ca să mă interesez de reclamaţie, mi-a răspuns că se va rezolva, dar nu mi-a dat numărul reclamaţiei.

M-am plimbat prin zona respectivă încă o jumătate de oră, timp în a apărut o maşină a poliţiei locale, care însă nu s-a dus în zona unde erau maşinile parcate iar cei doi poliţişti de lângă patinoar s-au îndepărtat cu paşi mărunţi, iar la un moment dat au dispărut din zonă. În tot acest timp maşinile au rămas parcate pe zona pietonală, ba mai mult la un moment dat a apărut o maşină neagră care a început să se plimbe în jurul statuii lui Mihai Viteazul.

În încheiere, îi rog pe reprezentanţii bisericii să le explice enoriaşilor că nu li se scad din păcate dacă încearcă să parcheze cât mai aproape de biserică, altfel s-ar putea trezi cu un credincios mai zelos care să încerce să sară direct din maşină în altar. Oricum de la autorităţi nu mai am nici o speranţă. (T.G.)

 

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

3 Comentarii

custozza 4 februarie 2013 at 15:16

Acestea sunt efectele neispiratului plan de a face din centrul Cetatii un spatiu accesibil masinilor. La vara o sa fie plin…..
Din parc…avem parcare

@custozza 4 februarie 2013 at 20:50

Custozza, esti un frustrat.

Exista 2 piloni lipsa din capatul strazii din spatele catedralei ortodoxe inspre catedrala catolica.

Asta este mentalitatea jegoasa si nu sunt deloc rau a romanilor. Sa le fie rusine!!

De ce lipsa? pentru ca pana de curand in curtea muzeului era santier si aceasta trecere dadea pisbilitatea intoarcerii masinilor mari, atentie custozza, erau inscriptionate ceva cu “Florea Grup” :))))

Costel* 4 februarie 2013 at 16:41

Sa ne traiasca Principele Hava si groful Szabou marii realizatorii a’la …

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...