Statul român îi hrănește pe bolnavii internați în spitale cu mâncare de 10 lei pe zi. Alocația bolnavilor nu a mai crescut din 2016

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Statul român îi hrănește pe bolnavii internați în spitale cu mâncare de 10 lei pe zi pentru fiecare pacient. Cei cu boli grave, precum cancer, diabet sau TBC au alocată o sumă puțin mai mare.

Chiar și așa, managerii și bucătăresele din unitățile medicale trebuie să drămuiască banii cu grija. Unii pacienți refuză însă hrana și preferă să le aducă rudele mâncare de acasă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Şi în centrele de plasament, case rezidenţiale sau azile de bătrâni există un plafon de 16 lei pentru hrană.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ministerul Sănătăţii spune că norma de hrană nu se actualizează anual, în funcţie de inflaţie. Ultima oara, alocaţia a fost majorată în 2016. Pacienţii cu lepră au primit mai mulţi bani acum un an.

Ceva mai norocoşi vor fi deţinuţii. Ministerul Justiţiei vrea să majoreze indemnizaţia de hrană a acestora. Autorităţile spun că sumele se modifică atunci când preţul alimentelor creşte cu peste cinci la sută faţă de luna în care s-a stabilit ultima valoare. Indemnizaţiile pentru hrana detinuţilor au fost majorate ultima dată în septembrie 2018.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Eu 15 august 2019 at 22:47

Desigur.N-avem bani pt.spitale,dar avem pt.emigranti.De ce?Ptr.ca asa vrea românul verner,la indicatia matusii führer merkel.Mi-e sila-saraca tara,condusa de tradatori si venetici.

Comentariile sunt oprite