Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Statul nu mai are bani de asistați social! Guvernanții vor să mai reducă din cele peste 800.000 de dosare aflate în plată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statul nu mai are bani de asistați social! Guvernanții vor să mai reducă din cele peste 800.000 de dosare aflate în plată

Liberalii au luat decizii importante într-o ședință cu un cadru restrâns, punând accent pe măsuri menite să stabilizeze economia și să optimizeze bugetul. Se dorește restrângerea cheltuielilor sociale, în timp ce alocarea pentru investiții va cunoaște o creștere semnificativă.

Concret, s-a convenit ca deficitul pentru anul următor să se limiteze la 3,9% din Produsul Intern Brut (PIB), o țintă mai ambițioasă decât cea anunțată public de premierul Ciolacu, care menționa 4,5% din PIB.

În ceea ce privește investițiile, s-a propus ca procentul alocat să ajungă la 6,5% din PIB, reprezentând o creștere față de anul 2023.

Cheltuielile sociale, care au fost subiectul unor discuții intense, vor fi supuse unei verificări amănunțite în perioada următoare. Se estimează că peste 800.000 – 850.000 de persoane beneficiază de diverse forme de ajutor social, inclusiv persoane cu handicap, însoțitori ai acestora, persoane fără venit și asistați sociali. Autoritățile vor examina dosarele acestor beneficiari, cu scopul de a asigura că sprijinul social ajunge la cei cu adevărat nevoiași, având în vedere că există semne că un număr semnificativ de persoane ar putea primi ajutor social în mod nejustificat.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea prelungirii acordării ajutorului de 50 de euro pentru alimente și după luna iunie, mai ales având în vedere că în 2024 se desfășoară patru runde de alegeri. Liberalii au asigurat că vor continua să sprijine financiar electoratul. Se ia în considerare utilizarea unor fonduri europene pentru finanțarea acestor ajutoare, alături de alocări din bugetul de stat.

În același context, se analizează posibilitatea acordării în 2024 a sumelor necheltuite din ajutorul de încălzire oferit în 2023, constând în două tranșe de câte 700 de lei. Această măsură ar putea să ofere sprijin suplimentar celor care au nevoie de ajutor pentru încălzire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea