Rămâi conectat

Ştirea Ta

Statul la stat| Cetățean nemulțumit de ”competența” angajaților din Primăria Alba Iulia, după ce a aplicat pentru un post

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Competența” anumitor angajați nu încetează să surprindă. De această ”competență” s-a lovit și un cetățean care, în cursul zilei de ieri, a postat un mesaj pe pagina personală de facebook, după ce a încercat, în repetate rânduri, să își soluționeze o problemă. Se pare că, după foarte multe insistențe din partea sa, angajații nu au reușit să găsească o rezolvare.

”ȘOC, ȘOC, ȘOC!

Săptămâna trecută am șocat două funcționare din această instituție care arborează steagul României și al Uniunii Europene. Îmi cer scuze pe această cale!

Cum nu am putut să-mi dovedesc vechimea prin REVISAL și nici cu adeverință de funcționar public (căci nu sunt și nici nu am fost suficient) le-am întrebat ce act doveditor să aduc ca titular de P.F.A.
Evident am primit clasicul ridicat din umeri și „nu știm”. De patru ori. O dată la telefon (de la întrarea în instituție, ca să protejez funcționarul de covid) și de trei ori prin prezență fizică la locul faptei (că la telefon tocmai mă lămurisem și de nervi uitasem de covid). În patru zile diferite … că altă treabă n-am avut.
Șocul constă în faptul că distinsele funcționare nu auzisără niciodată de un asemenea caz. Așa-i dacă veșnic muncești la stat. Practic, pentru dânsele, funcționare, mediul privat, în speță mediul privat ca P.F.A. și titular de

P.F.A. nu există. Și dacă există, ce să caute la concurs de angajare?
Dacă nu era loc de întors, am zis că vin eu cu inițiativa. Propun să aduc o adeverință de la P.F.A.-ul meu. Cică bună idee, doar că a doua zi când am depus-o nu mai era suficientă. Păi parcă ieri nu știau ce să-mi ceară, dar acum erau sigure că nu-i ce trebuie și în nici un caz suficient.
Întreb ce să mai aduc și primesc același ridicat din umeri.

Tot din proprie inițiativă mă ofer să aduc declarațiile de la finanțe și plusez cu contractele cu primăria. Cică bună idee. Doar că a doua zi, tot funcționarele experte în ridicat din umeri au ajuns la concluzia că nu-i bine.
Dosarul de înscriere ajunsese de acum la rang de lucrare de dizertație, măcar după numărul de pagini.
Să vă mai spun că anunțul pentru concurs era scris cu greșeli?
Să vă mai spun că dosarul de înscriere pe lângă C.V. trebuie să conțină și o cerere tip re, re, re fotocopiată și cu linii punctate (insuficient de lungi) unde practic trebuie să mai completezi o dată C.V. – ul tocmai depus?

În plus am fost atenționat (și foarte drăguță una dintre funcțiinare m-a ajutat cu o fotocopie) că nu am adus diploma de bac. Pai mă gândisem că două diplome de licență și una de master nu puteau să apară în portofoliul meu fără diplomă de bac. Da legea-i lege. M-am conformat.

O zi mai târziu m-a dat comisa afară oricum.

Evident că geografie, știința mediului și economia comerțului turismului și serviciilor nu au legătură cu resursele turistice și cu turismul, deci nici cu postul de coordonator centru național de informare și promovare turistică. Am uitat să spun că pentru asta era dosarul …

Acum eu nu le acuz de nimic. Doar am relatat cele întâmplate.

Am uitat să vă spun că treaba asta cu resurse umane are și o șefă peste datul din umeri și „nu știu”. Sau poate șefa știa ceva și noi nu (eu și funcționare de la începutul poveștii)?

Abia azi este proba eliminatorie, testarea cunoștințelor I.T. și mâine concursul. Dar cum circul mult prin cetate și zidurile au urechi … au și gură … un vuiet mi-a șoptit. Am auzit accidental … și acum știu că dacă ați citit până aici, isteți cum vă știu … rămâne între noi. Să nu veniți la mine pentru numerele la loto că alea nu le știu. Am și eu limitele mele.
Sănătate la toată lumea!

P.S. O instituție la care am depus peste 50 de pagini în dosar de carton, clasicul dosar plic, doar ca să fiu respins, testează cunoștințele I.T. nivel mediu.” – a fost mesajul postat pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea