Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

STATISTICĂ: Lucrările de construcții noi au scăzut cu 3,6% în primele 6 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele șase luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 0,1%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 1,1%, informează marți Institutul Național de Statistică (INS).

Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcții noi (-3,6%) și la lucrările de reparații capitale (-1%). Creștere a fost consemnată la lucrările de întreținere și reparații curente (+13%).

Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale au scăzut cu 27%. Creșteri au fost la construcțiile inginerești (+13,3%) și la clădirile nerezidențiale (+7,1%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11% și la lucrările de reparații capitale cu 1,5%. Scădere a fost la lucrările de construcții noi cu 0,9%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești și la clădirile nerezidențiale cu 14,9%, respectiv cu 8%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidențiale cu 24,8%.

În iunie 2018, comparativ cu mai 2018, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 14,6%, creștere reflectată la lucrările de întreținere și reparații curente cu 26,5%, lucrările de reparații capitale cu 11,9% și la lucrările de construcții noi cu 11,3%. Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale cu 23,1%, construcțiile inginerești cu 14,1% și la clădirile nerezidențiale cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 0,8%, scădere reflectată la lucrările de construcțiile noi cu 2,6%. Creștere s-a înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente cu 6,4%. Lucrările de reparații capitale au rămas la același nivel.

Pe obiecte de construcții volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 3,7% și la clădirile nerezidențiale cu 3%. Creștere a fost la clădirile rezidențiale cu 2,5%.

De asemenea, datele INS arată că în iunie 2018, comparativ cu iunie 2017, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută, a crescut pe total cu 0,9%, creștere reflectată la lucrările de întreținere și reparații curente cu 22,3%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale cu 12,2% și la lucrările de construcții noi cu 2,9%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții la construcțiile inginerești a crescut cu 15,8% și la clădirile nerezidențiale cu 9,8%. Scădere a fost la clădirile rezidențiale cu 32,4%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 2,0% creștere reflectată la lucrările de întreținere și reparații curente cu 25,9%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 10,9% și la lucrările de construcții noi cu 0,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 16,5% și la clădirile nerezidențiale cu 11,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidențiale cu 30,7%.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea