Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

STATISTICĂ: 22% dintre angajații români muncesc peste 40 de ore pe săptămână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 22% dintre angajații români stau la muncă mai mult de 40 de ore pe săptămână, iar aproximativ 75% lucrează între 30 și 40 de ore pe săptămână, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

locuri-de-munca-in-constructii_1Pe medii de rezidență, diferențieri importante se constată în cazul persoanelor care lucrează 30-40 ore pe săptămână, în sensul că frecvența acestor persoane este de 1,3 ori mai mare în urban decât în rural.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Un program obișnuit de lucru care depășește 40 ore săptămânal se întâlnește mai frecvent în cazul bărbaților (25%), decât al femeilor (17,6%), acestea din urmă prezentând o pondere mai mare doar în cazul activităților care necesită un program de lucru de sub 40 ore pe săptămână”, se arată în document.

Potrivit INS, pentru persoanele cu nivel primar de instruire obstacolele în găsirea unor locuri de muncă decente sunt mai numeroase.

„De aceea, această categorie de persoane deține cele mai mari ponderi ale celor două extreme: număr mai redus de ore de muncă, sub 30 ore pe săptămână (11,4%) și număr prelungit de ore de muncă, peste 40 ore pe săptămână (39,2%). Mai puțin de jumătate (49,4%) dintre persoanele cu nivel primar de instruire lucrează cu program obișnuit de lucru, de 30-40 ore pe săptămână”, informează instituția. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea