Rămâi conectat

Ştirea zilei

Starea de alertă se PRELUNGEȘTE cu încă 30 de zile. Raed Arafat: ,,De sărbători vă rog să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

CNSU s-a întrunit joi seara pentru a decide prelungirea stării de alertă, precum și măsurile restrictive care vor fi impuse populației, în vederea combaterii pandemiei de Covid-19.

La finalul ședinței, șeful CNSU, Raed Arfat, a anunțat că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Vineri ar urma să se aprobe Hotărârea de Guvern care va prelua propunerile CNSU, a anunțat Arafat.

Toate măsurile impuse pe perioada stării de alertă rămân în vigoare, mai puțin decizia privind închiderea piețelor, a transmis Raed Arafat.

O măsură în plus vizează organziarea și desfășurarea operatorilor de transport pe cablu, pe pârtiile de schi, în sensul că modul de funcționare va fi reglemntat de Ministerul Economiei.

Principalele declarații făcute de Raed Arafat:

În urma evaluării situației epidemiologice, propunerea CNSU este de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Se păstrează măsurile restrictive prezente
O măsură în plus vizează organizarea operatorilor transportului de cablu pe pârtiile de schi. Funcționarea acestui tip de transport se va reglemnta prin ordin comun al ministerelor implicate. Practic se va stabili cum să se desfășoare transportul pe cablu, probabil dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, doar 10 vor putea fi transportate.

În rest toate măsurile care au fost și până în prezent rămân în vigoare, mai puțin decizia care viza închiderea piețelor. S-a stabilit deja că piețele vor rămâne deschise.
Gândiți-vă că situația nu este încă sun control și nu suntem într-o scădere consistentă a ratei de infecție. În București, numai în ultimele două zile am avut un număr de 1700 de cazuri, asta înseamnă o presiune enormă pe sistemul sanitar.

Se impune a fiecare dintre noi să respecte măsurile recomandate, portul măștii peste tot în spații deschise, distanțarea fizică, măsurile de igienă (…) De sărbători vă rog să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră, la familia dumneavoastră !Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți de sărbători”, a spus Arafat

Sursa: g4media.ro


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare