Rămâi conectat

Actualitate

Ștafeta Ciclistă SM marchează la Alba Iulia Ziua Mondială a Sclerozei Multiple

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evenimentul va avea loc vineri, 1 iunie, începând cu ora 17.00. Punctul de plecare este Latura de Vest a Cetăţii, zona din faţa Catedralei Reîntregirii şi se va face turul şanţurilor.

Ștafeta Ciclistă SM marchează la Alba Iulia Ziua Mondială a Sclerozei Multiple.

Ziua de 30 mai 18 este dedicată persoanelor care suferă de scleroză multiplă, iar evenimentele organizate în zeci de țări sunt menite să atragă atenția comunităților asupra nevoilor pe care le au persoanele care suferă de această maladie și să îi aducă mai aproape de semenii lor. La Alba Iulia, Asociația de Scleroză Multiplă din România în parteneriat cu Asociația SM SPEROMAX Alba și cu susținerea Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia și Liga Studenților din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia vor organiza Ștafeta Ciclistă SM, un eveniment recreativ itinerant, de conștientizare comunitară.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 iunie, începând cu ora 17.00. Punctul de plecare este Latura de Vest a Cetăţii, zona din faţa Catedralei Reîntregirii şi se va face turul şanţurilor. Vor participa voluntari, persoane afectate de SM, familiile acestora, iar invitația este deschisă pentru toți cei care doresc să fie alături de ei. Dat fiind faptul că în acest an Ștafeta Ciclistă SM coincide cu Ziua Internațională a Copilului, cei mici sunt așteptați să participe în număr cât mai mare. La acest eveniment va lua parte și Garda Națională de la Alba Iulia.

De la marcarea sa pentru prima dată în 2009 s-a ajuns, în prezent, la organizarea de evenimente în peste 78 de ţări pentru a informa populaţia şi a face cunoscută această boală, care afectează tot mai multe persoane.

Potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Scleroză Multiplă, aproximativ 2,3 milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă (SM), însă numărul celor care suferă se estimează a fi mai mare, o mare parte rămânând nediagnosticaţi


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea