// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Sprijin financiar de până la 1.500 de euro pe an, pentru micii fermieri care cedează terenuri agricole pentru comasare

Micii fermieri care vor să cedeze terenurile agricole în vederea comasării pot primi un sprijin financiar de până la 1.500 de euro/an prin intermediul submăsurii 6.5 “Schema pentru micii fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Potrivit informaţiilor publicate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), măsura a fost deschisă la începutul acestui an şi este activă până la data de 11 mai 2018.

Fondurile europene disponibile pentru această sesiune de primire a cererilor de finanţare sunt în valoare de 12.290.531 euro.

“Valoarea sprijinului ajunge până la 1.500 de euro/ an şi reprezintă 120% din suma anuală pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (plăţi directe către fermieri). Pragul de calitate lunar stabilit pentru intervalul 8 ianuarie 2018 – 8 februarie 2018 este de 25 de puncte şi scade treptat până la pragul minim de 3 puncte în ultima lună a sesiunii (11 aprilie 2018 – 11 mai 2018)”, precizează AFIR.

Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii sM 6.5 se acordă sub formă de plată anuală începând cu anul semnării contractului de finanţare şi până la data de 31 decembrie 2020.

Potrivit reprezentaţilor AFIR, prin intermediul acestei măsuri se încurajează comasarea terenurilor agricole pentru creşterea productivităţii şi competitivităţii în acest sector. De asemenea, consolidarea exploataţiilor agricole va permite mai multor solicitanţi accesul la finanţări europene pentru investiţii şi, totodată, va asigura un venit mai mare fermierilor care transferă exploataţia.

“Scopul investiţiilor în cadrul acestei submăsuri este de sprijinire a micilor fermieri care au participat la schema de mici fermieri din Pilonul 1 (plăţi directe către fermieri) pentru cel puţin un an şi care se angajează să transfere definitiv altui fermier întreaga lor exploataţie şi drepturile de plată corespunzătoare”, se arată în document.

Modalitatea de depunere a cererilor de finanţare este cea on-line prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenţiei, www.afir.info.

Toţi cei interesaţi pot consulta pe site-ul AFIR (secţiunea Investiţii PNDR – sM 6.5) Ghidul solicitantului şi anexele aferente sM 6.5 din PNDR 2020.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Sprijin financiar de până la 1.500 de euro pe an, pentru micii fermieri care cedează terenuri agricole pentru comasare

  1. Demir 14.01.2018 la 1:48

    Asa de usor va puteti juca cu bani statului in cat va dati legi favorabile voua cei cu mi de hectare. Acum ati mai gasit fara sa scoata cei cu mi de hectare nici un leu din buzunar ii prostiti pe mici fermieri sa ramana si fără putinul teren care îl deține,bravo foarte frumoasă vrajeala.
    În loc să puneti inpozite pe teren duble si să taiati subventia celor care depasesc 5000 de hectare, pentru ca au profit de milioane de euro pe an.Si dațile subventie dubla celor care au de la 1 hectar la 100 sa poata omul să-şi intretina mica afacere nui obligati sa prostindui in felul asta că doar orcum sunt prostiti de cei cu mi de H pentru ca coperativele sunt la ei si doar ei fac preturile grânelor. Asa ca tot pe ei ii ajutati si le dati putere domnilor parlamentar si ministri ai agriculturi!!!

  2. cititorul 14.01.2018 la 20:13

    Au fost sunt controale pe agricultura de la Bruxelles pentru fonduri europene si am inteles ca au gasit destule nereguli in agricultura,nu am inteles cum si cat peimeste cel care ceda terenul agricol pentru comasare si prin ce se asigura ca v-a primi aceea suma, pe cati ani se inchei acel contract de comasare.