Sprijin financiar de 350 de lei lunar, pentru o anumită categorie de tineri: Cine sunt cei ce se încadrează
Sprijin financiar de 350 de lei lunar, pentru o anumită categorie de tineri: Cine sunt cei ce se încadrează
Pentru a beneficia de această finanțare, aceștia trebuie să se înscrie în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Universitar, prevăzut în Legea nr. 199/2023 a învățământului superior.
Pentru a facilita accesul la învățământul superior pentru grupuri defavorizate de elevi, cum ar fi cei din mediul rural, autoritățile propun implementarea programului numit „Primul student din familie”. Acest program are ca scop oferirea de măsuri menite să sporească accesul la studiile universitare, inclusiv prin majorarea burselor sociale sau de merit.
Conform unui anunț recent al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, programul „Primul student din familie” este conceput pentru a extinde accesul la învățământul superior și pentru a sprijini tinerii care doresc să urmeze o facultate.
Programul se concentrează în special pe acordarea de ajutor elevilor din grupurile subreprezentate sau defavorizate, oferindu-le sprijin și consiliere în tranziția de la liceu la universitate. Se iau în considerare în mod special tinerii din mediul rural, unde șansele ca un tânăr să fie primul din familie care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior sunt semnificativ mai mari decât în cazul celor din mediul urban.
De asemenea, ghidul solicitantului, aflat în prezent în dezbatere publică, specifică că, în cadrul programului Primul student din familie, elevii și studenții pot beneficia de o suplimentare a bursei sociale/ de merit cu 350 de lei lunar pe durata participării la activitățile programului.
Citește și: Vouchere pentru elevi 2024: Când vor primi elevii bani de la stat pentru a merge la concerte şi muzee
Programul Primul student din familie face parte din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Universitar, stipulat în Legea nr. 199/2023 a învățământului superior, și va fi finanțat prin intermediul unui apel competitiv de proiecte din cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027 și din bugetul de stat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci