Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sprijin financiar de 350 de lei lunar, pentru o anumită categorie de tineri: Cine sunt cei ce se încadrează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sprijin financiar de 350 de lei lunar, pentru o anumită categorie de tineri: Cine sunt cei ce se încadrează

Pentru a beneficia de această finanțare, aceștia trebuie să se înscrie în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Universitar, prevăzut în Legea nr. 199/2023 a învățământului superior.

Pentru a facilita accesul la învățământul superior pentru grupuri defavorizate de elevi, cum ar fi cei din mediul rural, autoritățile propun implementarea programului numit „Primul student din familie”. Acest program are ca scop oferirea de măsuri menite să sporească accesul la studiile universitare, inclusiv prin majorarea burselor sociale sau de merit.

Conform unui anunț recent al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, programul „Primul student din familie” este conceput pentru a extinde accesul la învățământul superior și pentru a sprijini tinerii care doresc să urmeze o facultate.

Programul se concentrează în special pe acordarea de ajutor elevilor din grupurile subreprezentate sau defavorizate, oferindu-le sprijin și consiliere în tranziția de la liceu la universitate. Se iau în considerare în mod special tinerii din mediul rural, unde șansele ca un tânăr să fie primul din familie care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior sunt semnificativ mai mari decât în cazul celor din mediul urban.

De asemenea, ghidul solicitantului, aflat în prezent în dezbatere publică, specifică că, în cadrul programului Primul student din familie, elevii și studenții pot beneficia de o suplimentare a bursei sociale/ de merit cu 350 de lei lunar pe durata participării la activitățile programului.

Citește și: Vouchere pentru elevi 2024: Când vor primi elevii bani de la stat pentru a merge la concerte şi muzee

Programul Primul student din familie face parte din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Universitar, stipulat în Legea nr. 199/2023 a învățământului superior, și va fi finanțat prin intermediul unui apel competitiv de proiecte din cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027 și din bugetul de stat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea