Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere pentru elevi 2024: Când vor primi elevii bani de la stat pentru a merge la concerte şi muzee

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere pentru elevi 2024: Când vor primi elevii bani de la stat pentru a merge la concerte şi muzee

Noi vouchere apar din 2024, iar conform noilor reglementări, statul va plăti câte 250 de lei elevilor, prin instituirea programului național „Vouchere culturale pentru elevi”, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

 

Conform noilor reglementări, începând din anul viitor, elevilor li se vor acorda vouchere în valoare de 250 de lei. Programul se adresează participării elevilor de gimnaziu și liceu la diverse evenimente culturale.

Scopul acestui program național, înființat prin Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, constă în promovarea culturii naționale și universale în rândul comunității școlare.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2024: Cardurile sociale vor fi reîncărcate și anul viitor cu cei 250 de lei

„Vouchere culturale pentru elevi”. Elevii vor primi, din 2024, bani de la stat pentru a merge la concerte şi muzee

Prin intermediul acestui program, elevii vor primi vouchere sub formă de carduri reutilizabile, cu o valoare de 250 de lei. Acești bani pot fi utilizați pentru participarea la diverse servicii și evenimente culturale, precum concerte, intrări în muzee, achiziționarea de cărți sau participarea la excursii organizate cu tematici culturale sau istorice, conform prevederilor legii, scrie antena3.ro.

Prevederile referitoare la programul național „Vouchere culturale pentru elevi” vor fi introduse progresiv, începând cu anul școlar 2024-2025, conform următorului calendar:

În anul școlar 2024-2025, beneficiarii vor fi elevii din clasa a XII-a.
În anul școlar 2025-2026, beneficiarii vor fi elevii din clasele a IX-a și a XII-a.
În anul școlar 2026-2027, beneficiarii vor fi elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a.

Apoi, până la finalul anului şcolar 2026-2027, în baza unei analize cu privire la impactul programului naţional, Ministerul Educaţiei va decide asupra continuării şi dezvoltării programului începând cu anul şcolar 2028-2029.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea