Rămâi conectat

Curier Județean

Spitalul Județean Alba încearcă să acceseze un grant european, pentru construirea unui Centru de Radioterapie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spitalul Județean Alba va avea un Centru de radioterapie cu două acceleratoare, pentru construcția căruia există deja un studiu de fezabilitate, dacă autoritățile vor reuși să acceseze un grant european, potrivit managerului instituției, ec. Nicoleta Coșarcă.

Spitalul Judetean Alba02Imediat după ce am inaugurat Secția de Oncologie ne-am gândit că nu am făcut nimic dacă nu putem asigura acces pacienților la radioterapie, pentru că, după cum bine știți, numai 20% dintre aceștia ajung să beneficieze în timp optim de acest tratament. De 3 ani de zile povestim și cu administratorul public al Primăriei Alba Iulia, Nicușor Moldovan, și cu domnul președinte Ion Dumitrel, să găsim o soluție pentru radioterapie. Dacă reușim să realizăm la un moment dat și proiectul acesta, după calculele mele ar putea să dureze cam 3 ani, va fi nemaipomenit pentru Alba Iulia”, a declarat Nicoleta Coșarcă, la Radio Unirea FM.

Managerul Spitalului Județean Alba a precizat că, în prezent, pacienții din Alba sunt nevoiți să se adreseze pentru acest tip de tratament centrelor existente în Cluj și Sibiu, unde listele de așteptare sunt destul de lungi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea