Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Spitalul din Ocna-Mureș se redeschide sub forma unui Centru de Sănătate Multifuncțional. E oficial!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Dumitrel Spital Ocna Mures (3)Ministerul Sănătății a comunicat ieri după-amiază Consiliului Județean Alba avizul său pentru deschiderea unui Centru de Sănătate Multifuncțional la Ocna Mureș, ca unitate aflată în subordinea Spitalului Județean Alba.

Potrivit Consiliului Județean Alba, avizul vine ca răspuns la demersurile repetate pe care administrația județeană și Primăria din Ocna Mureș le-au făcut pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Centru de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

„Mă bucur că, în sfârșit, acest demers este rezolvat favorabil după atâtea intervenții și solicitări.

Împreună cu primarul Silviu Vințeler am propus, încă din anul 2011, chiar dacă atunci el nu era încă primar, redeschiderea spitalului sub forma unei unități aflate în subordinea Spitalului Județean Alba. Iată că acum acest demers a fost aprobat și pacienții din Ocna Mureș pot să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate. – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Având în vedere toate procedurile legale necesare, se preconizează că Centrul de Sănătate Multifuncțional  Ocna Mureș va deveni operațional și va  putea deservi pacienții începând din vara acestui an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea