Spitalul din Alba Iulia solicită Consiliului Județean acord pentru obținerea autorizației de construire a secției de psihiatrie cu centru de relaxare, panouri solare și zone verzi

O secție de psihiatrie ultramodernă cu spațiu de relaxare în partea superioară a clădirii, băncuțe, jardiniere, gazon și zone verzi, va fi amenajată în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, iar pentru a asigura independența energetică vor fi montate panouri solare.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia solicită Consiliului Județean Alba emiterea acordului pentru obţinerea autorizaţiei de construire a Secţiei Psihiatrie, a lucrărilor de reparaţii capitale la Farmacia cu circuit închis, Căi de acces subsol şi a lucrărilor de reparaţii curente în vederea amenajării spațiilor pentru instalare Computer Tomograf precum și trecerea din domeniul public în domeniul privat al Județului Alba a unor bunuri imobile situate administrativ municipiul Alba Iulia, Bd. Revoluţiei 1989, nr. 23, aflate în administrarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și demolării acestora.

Bunurile imobile, situate administrativ în municipiul Alba Iulia, bd. Revoluției 1989, nr. 23, județul Alba, pentru care se solicită acordul de scoatere din funcțiune și demolare au durata de viață depășită, sunt într-un stadiu avansat de degradare, nemaiputând fi folosite conform destinației acestora, prezentând un real pericol, deoarece au structura de rezistență compromisă, se arată într-un proiect de hotărâre al CJ care va fi supus spre aprobare în ședința de joi. Pe terenul unde se află aceste imobile urmează să se construiască Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Reprezentanții spitalului au în vedere acest proiect de un an de zile, însă s-a amânat pentru efectuarea demersurilor legale premergătoare începerii lucrărilor.

Construcţia este inedită prin faptul că, în partea superioară, urmează să fie amenajat un spaţiu de relaxare cu zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon artificial. Totodată, pentru a asigura independenţa energetică vor fi montate panouri solare.

Secţia va avea 50 de paturi, lucrările vor începe în următoarea perioadă, iar termenul de execuție este de circa 24 de luni, investiția fiind necesară deoarece vechea secție funcționează într-un spațiu impropriu.

Întreaga clădire va fi formată din demisol, parter, etajul întâi şi etajul doi, iar saloanele vor fi prevăzute cu băi, sistem detecţie incendiu şi sistem apelare asistente. Fiecare salon va avea maxim trei paturi, iar clădirea va fi prevăzută cu trei lifturi – unul pentru alimente, unul pentru personal şi altul pentru pacienţi.

Noua secţie de psihiatrie ce va fi amenajată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, iar pentru aceasta Consiliul Judeţean Alba va investi șase milioane de lei.

La Spitalul Județean din Alba Iulia, în ultimii ani, au fost renovate mai multe secții, între care oncologia, chirurgia, urologia, cardiologia, unitatea de primiri urgențe sau stomatologia, fiind investite sume importante în aparatură medicală. Totodată, în prezent se află în reabilitare secțiile de gastroenterologie și nefrologie.

Spitalul din Alba Iulia se află în subordinea Consiliului Județean Alba.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Comentarii

TH 7 aprilie 2017 at 1:15

NU SE RESPECTA NORMATIVUL………….
CUM SE ASIGURA ZONA DE PROTECTIE EXTERIOARA ??????????

motul 7 aprilie 2017 at 7:43

Faceti si o tiroliana de pe cladire pana la Dacia.

capone 7 aprilie 2017 at 9:47

O tiroliana pe acoperis le umple timpul in mod placut pacientilor „de Balaceanca”!

ilie de la uzina 7 aprilie 2017 at 14:20

asteptand pe culoarele policlincii, pacientii au inceput sa inebuneasca.
atunci cj a inceput constructia unei noii sectii de psihiatrie.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...