Spitalul din Alba Iulia: Doar pentru 83 din 400 de bolnavi care au avut nevoie de transfuzii au venit neamurile să doneze

Doar pentru 83 din 400 de pacienți ai Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, care au avut nevoie de transfuzii, au venit neamurile sau apropiații să doneze, la rândul lor, sânge, a afirmat, marți, managerul instituției, ec. Nicoleta Coșarcă.

”A crescut foarte mult cererea de sânge pentru secțiile chirurgicale, pentru Terapie Intensivă, pentru secția de Gastroenterologie, motiv pentru care apelul a venit din rândul colegilor, medici în aceste secții. Dacă a fost necesar un număr de 400 de unități de sânge pentru spitalul nostru, donatori din partea pacienților au venit numai 83 de cazuri. Așa că, apelul nostru este pentru a mobiliza familiile și prietenii pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de noi”, a afirmat Nicoleta Coșarcă.

Raportul se referă la o situație înregistrată în 2014.

Există pacienți cronici care vin în mod regulat pentru transfuzii și nici ei nu își aduc donatori, a afirmat asistent medical Maria Cornelia Onețiu – directori îngrijiri medicale.

Pe lângă beneficiul de ordin moral, donatorii pot primi, la cerere, şapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, pentru salariaţi, sau o zi scutire de frecvenţă, pentru elevi, studenţi şi militari etc. Un câştig poate şi mai important este acela că o donare de sânge, făcută de două-trei ori pe an, aduce o întinerire a elementelor circulante, iar persoana în cauză se va simţi mult mai bine. Totodată, înainte de a dona sânge, cei în cauză beneficiază de analize medicale gratuite.

În plus, înainte ca un donator să primească acordul în acest sens, se efectuează, gratuit, o largă gamă de investigaţii medicale.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: DPL Alba devine o societate tot mai performantă

Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba SA, unde Consiliul Județean Alba este acționar unic și care activează strict pe piața… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 22 septembrie 2015 at 19:08

Sunt atâția politicieni care sunt primii la vorbit fără rost. Avem organizații de tineret ale partidelor care fac reuniuni, activități la care doar ei le văd rostul. Există organizații de femei care la nivel declarativ promovează viața, zic ele.
Acum avem proba practică care ne arată cât de guralivi sunt aceste personaje. Unde sunt campaniile pentru donare de sânge? Sângele înseamnă viață. La alte bazaconii se strâng imediat, nu au rezerve.
Lăsați alte campanii cu beneficii doar pentru partide, strângeți-vă și promovați viața. Nu sunt de ajuns vorbele.
Atâția politicieni vor să ne dea exemplu pe ei cât sunt de buni, de inteligenți, ar fi în stare să se proclame Mesia, doar să strângă voturi.
Mergeți politicienilor și donați sânge, fără însă a vă lăuda cu ce ați făcut. Cei 83 de donatori nu au ieșit în față să se laude cu fapta lor. Lăsați vorbele deoparte. Cine e în stare facă în practică, în principal, și apoi să țină cuvântări, se vede din prima.
Dați-ne exemple de lucruri pozitive pe care le faceți. Aceasta este singura campanie pe care trebuie să o duceți, politicieni guralivi ce sunteți!
Am zis!

Comentariile sunt oprite