Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spectacol aniversar „Skepsis”

Publicat

în

Anul acesta, trupa de teatru „Skepsis” sărbătoreşte împlinirea a 9 ani de la înfiinţare, iar cu acest prilej vă invită, miercuri, 18 mai 2011, ora 19.30, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, la un spectacol al bucuriei: „9 ani cu Skepsis”. Precedată de un moment liric cu Ioan Adrian Popa şi de acorduri folk, vi se va oferi o reprezentaţie dramatică inedită: „Nepoata-soţie” şi „Vicontele”, de Eugen Ionescu. Spectacolul este realizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, un partener de tradiţie al tinerilor şi valoroşilor actori. Intrarea este gratuită. (I.H.)

Publicitate

Ştirea zilei

Covid-ul nu ține cont de vârstă în județul Alba: Trei copii, cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni, sunt internați la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș

Publicat

în

Covid-ul nu ține cont de vârstă în județul Alba: Trei copii, cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni, sunt internați la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș

Necruțătorul virus Covid nu ține cont de vârstă în județul Alba, conform unor surse ZiarulUnirea.ro, în acest moment la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș sunt internați, alături de mame, trei copii cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni.

Este vorba de o fetiță în vârstă de două luni, un băiețel în vârstă de trei luni și o fată în vârstă de un an și opt luni, internați alături de mame în secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș.

Electrica Furnizare Discount

Judeţul Alba a înregistrat joi, 27 ianuarie, un record absolut de cazuri noi de COVID-19. DSP a comunicat un număr de 590 de persoane infectate.

Comparativ, miercuri erau raportate 344 cazuri noi în 24 de ore. Numărul cazurilor active a crescut la 3.170. Potrivit datelor Minsterului Sănătăţii, judeţul Alba are un grad de ocupare de 28,92% al paturilor destinate tratării persoanelor bolnave de COVID-19.

Prin urmare, o decizie privind trecerea şcolilor în online este departe, având în vedere că o astfel de hotărâre se ia la atingerea unui procent de 75% la gradul de ocupare a paturilor din spitale.

Patru copii cu vârste între 5 şi 11 ani s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima zi când a debutat imunizarea copiilor. Toţi aceştia au primit prima doză a vaccinului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În judeţ, sunt zece centre în care este posibilă vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor

Pe de altă parte, în judeţul Alba sunt internaţi cu COVID-19 un număr de 5 copii. Cel mai mic are 2 luni, iar cel mai mare 10 ani. Aceştia sunt internaţi la Spitalul Municipal Sebeş, unde au fost amenajate paturi în acest scop.

Municipiul Alba Iulia a ajuns la incidenţă de aproape – 15 (14,84 cazuri la mia de locuitori), Cugir are incidenţa 12,84 şi Aiud – 12,11. Urmează Sebeş cu 9,94, Abrud cu 9,51 şi Ocna Mureş cu 9.09. În toate oraşele şi municipiile din judeţ, incidenţa este în creştere de la o zi la alta. În mediul rural, în top rămâne Blandiana (17,24), Ciugud (15,65), Meteş (11,56) şi Sântimbru (11,04).

În judeţul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 38.918 cazuri confirmate, 34.602 persoane vindecate, 1.146 decese. În acelaşi interval au fost prelucrate 390.054 teste (316.091 PCR şi 73.963 rapide). În intervalul de 24 de ore analizat au fost făcute 1.746 testări: 986 PCR (611 la DSP şi 375 la spitalul judeţean) şi 760 teste rapide.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| O nouă LEGE a PENSIILOR anunțată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Asta îi deranjează cel mai tare pe români”

Publicat

în

VIDEO| O nouă LEGE a PENSIILOR anunțată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Asta îi deranjează cel mai tare pe români”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a declarat, joi, că ţara noastră are nevoie de o nouă lege a pensiilor, în vederea eliminării inechităţilor. Acest a adăugat că este deja negociat acest lucru cu reprezentanţii Comisiiei Europene prin PNRR.

Citește și: Majorarea pensiilor, renegociată de la 1 mai 2022. Ce procente din PIB alocă pentru pensii alte state din Uniunea Europeană

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

„Cred că trebuie să ne concentrăm în primul rând pe reforma sistemului de pensii din România, pe modul în care eliminăm inechităţile. Pentru că asta îi deranjează cel mai tare pe români, faptul că, indiferent de sistemul de pensii de care vorbim, că vorbim de militari, de ceferişti, faptul că există un cetăţean care a ieşit la pensie acum 5 ani şi are pensia mult mai mică decât cel care a ieşit la pensie anul trecut generează o nemulţumire”, a afirmat Dan Vîlceanu, la finalul şedinţei de joi a Guvenrului, potrivit news.ro.

Electrica Furnizare Discount

Citește și : Pensionarii cu PENSII mai mari de 4000 de lei vor plăti contribuții de sănătate

El a oferit şi explicaţii cu privire la cum ar trebui să arate noua lege a pensiilor.

„La asta se referă comisia şi autorităţile în momentul în care am negociat PNRR – eliminarea inechităţilor, o lege nouă, corectă a pensiilor şi cu pensii decente, dacă nu foarte bune. Tocmai de aceea există o preocupare şi pentru creşterea procentului pentru pilonul 2 de pensii astfel încât să putem să sperăm că şi eu şi dumneavoastră vom avea pensie într-o zi, altfel este clar că nu vom beneficia de pensii, dacă nu facem ceva. Ştim cu toţii acest lucru, nu numai noi, ci toată Europa, toată lumea, pentru că în toate ţările există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a completat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citește și : Noua Lege a pensiilor: Cum poate soţul supravieţuitor să primească un ajutor de 25 % din pensia celui decedat

Liberalul a mai spus că nu se pune problema renegocierii PNRR, pentru a fi eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru pensii.

„Nu există niciun fel de discuţie privind renegocierea PNRR. O să o spun şi a zecea oară dacă e nevoie. Există acel termen 2023 când poţi face ajustări şi când poţi să ai unele discuţii. Dar nu există niciun fel de renegociere în ceea ce priveşte PNRR. Fapul că există diverse atitudini politice ale unor miniştri sunt de înţeles, sunt şi oameni politici. Vreau doar să vă spun că România până în prezent nu a avut niciodată alocat pensiilor un procent de 9,4% din PIB, tot timpul a fost mai mic. Acest procent de 9,4% din PIB nu este un procent neîndestulător dacă ne referim la ce s-a întâmplat până acum în România, ci este un procent mai mare”, a conchis Vîlceanu.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

CODUL RUTIER 2022: 10 modificări majore aprobate de Guvernul României astăzi

Publicat

în

CODUL RUTIER 2022: 10 modificări majore aprobate de Guvernul României astăzi

Astăzi pe masa Guvernului au fost mai multe propuneri de modificare a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Ministrul Lucian Bode a anunţat ce s-a aprobat în şedinţa de Guvern.

„Am adoptat în şedinţa de azi ordonanţa pentru completarea şi modificarea OUG 195/2002. Vreau să precizez de la început faptul că scopul legislaţiei rutiere este, în primul rând, de a proteja viaţa, integritatea şi sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier sau se află în apropierea acestuia. Acest act normativ este rezultatul unor consultări şi dezbateri aprofundate cu cei interesaţi de creşterea nivelului de siguranţă al circulaţiei rutiere. Legislaţia rutieră suscită cel mai crescut interes din partea publicului, de fiecare dată când i se aduc modificări şi completări”, a declarat Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

„România şi-a asumat prin PNRR reducerea numărului de persoane rănite grav sau ucise în accidente cu 25% faţă de nivelul de referinţă 2019, până în 2026. Siguranţa rutieră constituie o problemă gravă, nivelul acesteia fiind semnificativ mai mic faţă de media din statele UE. În 2021, s-a înregistrat o scădere a numărului accidentelor grave cu aproape 22 % şi a persoanelor grav rănite cu 31%, faţă de 2020, în timp ce numărul persoanelor decedate a crescut cu 8%. Am ajuns la 1778 de morţi în accidente rutiere în 2021. În ceea ce priveşte contravenţiile, se remarcă un trend ascendent îngrijorător. Comportamentul actual în trafic al unor participanţi a impus o reevaluare a cadrului legal şi noi mecanisme de sancţionare a abaterilor prin raportare a gradului de pericol social al acestora”, a mai spus ministrul.

10 puncte majore anunţate de Lucian Bode

„1. Primul element de noutate şi cu cel mai mare impact vizează definirea comportamentului agresiv în conducerea vehiculelor, precum şi sancţionarea acestui comportament prin amendă, dar şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

2.Al doilea lucru este regimul de circulaţie pe autostradă şi înăsprirea sancţiunilor. Am văzut cu toţii imagini şocante care surprindeau comportamente iresponsabile. Am decis înăsprirea sancţiunilor. Se sancţionează circulaţia nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor cu amendă între 1305 lei şi 2900 de lei, dar şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Se introduce sancţiunea complementară a suspendării permisului pentru 120 de zile pentru executarea pe autostradă a manevrelor de întoarcere sau mers înapoi.

3 Este trecută într-o clasă superioară de contravenţii fapta privind nerespectarea regulilor privind depăşirea şi neacordarea de prioritate. Permisul se va suspenda 60 de zile, în loc de 30 zile.

4. Am văzut atâtea tragedii la trecerile la nivel cu calea ferată. Se majorează perioada suspendării dreptului de a conduce de la 90 de zile la 120 de zile.

5. Este reglementat un nou prag de viteză. La peste 70 km/h faţă de limita legală, se va suspenda permisul 120 de zile.

6. Se introduce o nouă contravenţie pentru nerespectarea obligaţiei de a menţine permanent curate parbrizul, luneta şi geamurile laterale.

7. S-a constatat o lipsă de eficienţă a punctelor de penalizare aplicate, întrucât în situaţia depunerii plângerii contravenţionale, termenul de prescripţie al cumulului de puncte nu se suspendă. Se reglementează suspendarea de drept a termenului de prescripţie de 6 luni pentru cumulul de 15 puncte de penalizare, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

8. Interdicţia de a conduce un vehicul pe drumuri publice în urma condamnării pentru infracţiuni la regimul rutier pe teritoriul României, pentru titularii de permise emise de autorităţile altor state.

9. S-a introdus posibilitatea de susţinere a testelor de verificare a cunoştinţelor rutiere, care permite reducerea perioadei de suspendare, la orice serviciu al Poliţiei Rutiere de pe teritoriul României.

10. Sunt stabilite norme cu privire la transmiterea datelor de identificare ale şoferului de către proprietarul maşinii pentru responsabilizarea proprietarului, pentru identificarea persoanelor care au condus maşina la un moment dat”, a mai punctat Bode.

sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare