Ziarul Unirea

Spania a atins vârful pandemiei și va începe să reducă măsurile de urgență, în curând. Anunțul premierul iberic

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că vârful pandemiei din Spania a fost atins, menționând că de acum va începe procesul de scădere al cazurilor de COVID-19.

Autoritățile iberice au raportat joi peste 5.750 de noi cazuri și 683 de decese, în scădere față de numărul raportat în ziua precedentă. Numărul de decese zilnice din cauza virusului COVID-19 au scăzut ușor, după două zile de creșteri.

ELIT

Au fost raportați 683 de morți în ultimele 24 de ore, astfel bilanțul deceselor a urcat la 15.238, potrivit Ministerului Sănătății.

În total, de la începutul pandemiei, aproximativ 17.700 de persoane care au fost depistate cu COVID-19 și-au pierdut viața în Spania. Totodată, până acum peste 52 de mii de persoane au fost declarate vindecate. Totalul cazurilor depistate a crescut la 152.446, cu 5.756 de noi cazuri înregistrate în ultima zi.

Premierul Pedro Sanchez, citat de CNN, a anunțat că Spania a atins vârful epidemiei și va reduce treptat măsurile de izolare. “Am atins vârful și acum începe procesul de scădere” a spus Sanchez.

„Escaladarea a fost dificilă, dar la fel va fi și coborârea. Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare la sănătatea publică a planetei de la gripa din 1918”, a adăugat Sanchez, care a explicat că reluarea activității normale se va întâmpla doar în etape.

Ieri, autoritățile de la Madrid au raportat 6180 de noi cazuri, în creștere față de zilele precedente și 757 de decese.

Luni, autoritățile spaniole au înregistrat cel mai scăzut număr de decese din 24 martie, respectiv 637. Spania este cea mai afectată țară din Europa de epidemia de coronavirus și a doua la nivel mondial după SUA.

Surse: Biziday

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419