Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Soţul înşelat primeşte despăgubiri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Peste trei săptămâni va intra în vigoare Noul Cod Civil. Actul acordă o atenţie deosebită… infidelilor. Astfel, conform acestuia, soţul înşelat poate cere şi primi despăgubiri la desfacerea căsniciei. Poate cere bani sau bunuri şi dacă a fost abuzat fizic sau psihic, dacă a suportat un soţ beţiv sau pentru că acesta a plecat de acasă. Nu vă bucuraţi prea tare, însă, voi cei care sunteţi „boboci” în ale căsniciei, pentru că despăgubiţi vor fi doar cei care şi-au pus pirostriile în urmă cu cel puţin două decenii. Noul Cod Civil reglementează şi logodna, astfel că dacă unul dintre parteneri o rupe subit, celălalt poate să ceară despăgubiri în instanţă. În filme auzi mereu de contracte prenupţiale. Ei, începând de luna viitoare, pentru a nu avea dureri de cap cu împărţirea bunurilor în cazul unui divorţ, şi românii pot parafa astfel de contracte, la notar.
În ceea ce priveşte custodia minorilor, părinţii care divorţează vor avea custodia comună, adică mama şi tatăl vor putea decide împreună atât în privinţa educaţiei, a timpului liber, cât şi a activităţilor extraşcolare. În plus, legea dă dreptul copiilor de peste 10 ani să fie întrebaţi de judecător cu cine preferă să rămână. Legea este permisivă şi permite ca în cazul în care într-o familie există mai mulţi copii, domiciliul celor mici să fie diferit. Condiţia este ca şederea să alterneze: când la mama, când la tata. Dacă cei doi nu se pun însă de acord, instanţa va reveni la custodia unică. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea