Sorin Bumb: ”PSD pune pumnul în gura opoziției ca să împiedice prezentarea situației reale în care se află România”

Paul Voicu - Primar 2020

Politica autoritaristă a PSD, care a dus România în pragul colapsului, a început să se manifeste și în interiorul Parlamentului. PSD a refuzat discutarea în Parlament a moțiunii simple elaborate de PNL pe tema dezastrului din domeniul energiei.

Probabil deranjați de titlul moțiunii, intitulată „ROMÂNIA ÎN BEZNĂ! PSD ȘI ALDE FURĂ CURENT!”, PSD-iștii, prin intermediul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, au refuzat discutarea acestei moțiuni în plenul Camerei, într-o încercare disperată de a pune pumnul în gura opoziției și de a nu permite prezentarea situației reale în care țara se află, din cauza măsurilor greșite pe care Guvernul PSD le-a luat.

ELIT

Textul moțiunii inițiate de PNL nu făcea nimic altceva decât să arate adevăratele probleme din industria energetică și modul în care PSD bagă mâna în buzunarul românilor, mărindu-le facturile la energie: prin necesitatea de a importa gaze din surse externe, la prețuri mari, pentru că stocurile prevăzute de ANRE nu vor ajunge pentru consumul populației din această iarnă; prin refuzul de a defini consumatorul vulnerabil și de a adopta măsuri de protecție a sa; prin prelungirea unei scheme păguboase de subvenționare a certificatelor verzi, care ne va costa aproape 1.000 de dolari  pentru fiecare român, în loc ca acești bani să meargă în autostrăzi sau spitale; prin deturnarea dividendelor companiilor energetice de stat și alocarea acestor bani în plata de noi ajutoare sociale; prin falimentarea industriei românești de extracție a cărbunelui și promovarea importurilor de cărbune; prin numirea în conducerea companiilor de stat din sectorul energetic a unor incompetenți cu carnete de partid; prin falimentarea producției de apă grea necesară producerii de curent ieftin; prin subvenționarea pierderilor uriașe din rețelele de termoficare ale Bucureștiului, în loc ca banii să fie investiți în reparații și retehnologizări.

Iată deci, că moțiune PNL era cât se poate de pertinentă, acesta fiind și adevăratul motiv pentru care PSD nu a permis nici măcar discutarea ei. Faptul este confirmat și de adresa transmisă CSAT-ului de către Comisia de Industrii a Camerei Deputaților, prin care se atrage atenția exact asupra problemei importului de gaze naturale. Atunci, PSD a acceptat acest demers pentru că a fost într-un cadru restrâns, ferit de ochii presei. Când s-a pus însă problema unei discuții în plenul Camerei, transparent și de față cu presa, PSD a ales să calce în picioare orice noțiune de democrație parlamentară sau de drept la exprimare, respingând criticile la adresa Guvernului într-un mod jenant: băgând pumnul în gura opoziției, așa cum un membru al său nu a ezitat să-l ridice, la propriu, asupra unui coleg parlamentar, într-o emisiune TV.

Mihail David - 2020

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

IANCU REMUS 9 noiembrie 2017 at 16:35

Mă PSDul ăsta şi cu mine a făcut un mare dezastru, ca de altfel şi cu alţii din ac branşă, pensia mea s-a majorat în anul 2017 cu 400 lei. Dacă ar fi după dorinţele celui cu geacă roşie de la centru şi a altor trompete sorosiste pensia ar fi scăzut cu 200 lei. Cunosc un salariat care de la 1100 lei în ianuarie 2017acuma are2100lei. Mă mir că în ciuda enormelor piedici ridicate în calea guvernării au reuşit să producă asemenea „dezastre”. Mă nu asemenea prostii o să ajungeţi voi la guvernare.

dolfi 9 noiembrie 2017 at 18:25

O sa plece toti „demonii” pesedeuluii din romania si anume multinationalele iar pensia ta si salariatul pe care-l cunosti tu o sa muriti de foame. Stii de ce, pentru ca si „corporatistii” vor emigra. Toate taxele si impozitele varsate la buget, alea care „nu le-au platit si nu le platesc – conform psd” vor dispare. Iar Romania, de 27 de ani nu mai are mai nimic. TU pensionarule si altii ca tine ati asistat complice la distrugerea agriculturii si industriei pe care au pus mana tot felul de smecheri, fosti securisti si scursuri umane. Ati asistat complice – ce va mai placeau salariile compensatorii – ieseati cu „ordonanta” erati regi pana papati toti banii aia si dup-aia plangeati ca nu v-a mai angajat nimeni.
O sa va rugati de PSD/PNL/PDL si care o mai fi p-aici sa va dea o felie de paine sa mancati. Din pacate veti ramane singuri… voi si tziganii pentru ca atunci cand se va imputi treaba, hotii vor pleca primii – ca si sobolanii care fug primii cand e cutremur.

Inspectorul 9 noiembrie 2017 at 22:04

Calmeaza-te ma si nu uita ca :

„Firmele cu capital privat românesc au rămas în 2015 la o pondere de 47% din cifra de afaceri pe economie, iar cele străine la 49%, însă profitul firmelor româneşti a fost de 27 mld. lei, triplu faţă de străini, scrie Ziarul Financiar.

Firmele cu capital privat româ­nesc au fost în 2015 de trei ori mai profitabile decât multi­na­ţio­nale­le, cu un rezultat net (pro­fituri plus pierderi) de 27 mld. lei la o cifră de afaceri totală de 551 mld lei, faţă de un rezultat net de 9 miliarde de lei la o cifră de afaceri totală de 580 miliarde de lei pentru firmele străine, arată a doua ediţie a studiului „Capitalul Privat Românesc“ realizat de ZF cu sprijinul PIAROM – Patro­natul Investito­rilor Au­toh­toni din România.

In 2017 acest dezechilibru s-a accentuat, poate pleci si tu de brat cu multinationalele….

Visarion 10 noiembrie 2017 at 10:31

Inspectore, masura trecerii contributiilor de la angajator la angajat are un singur scop: Sa demonizeze privatii, indiferent ca sunt sau nu multinationale. O sa vina psd-ul si o sa ne rada tuturor in nas: „Noi am redus fiscalitatea, dar PATRONII – hulpavii patroni – nu vor sa va mareasca salariile”. Ca si toate celelalte masuri, si aceasta are deja ca efecte cresterea EURO, care va duce automat la scumpiri!
Din pacate hotii nu-si dau seama ca masurile staliniste nu-si au rostul in 2017.
Ce va face psd-ul daca tot mai multe firme romanesti isi vor muta productia in alta… parte iar alealalte vor inchide sandramaua?
Vor „sustine” ei pensii si asistatii social? Trist e ca toti vom suferi! Doar ca psd sa poata fura linistiti in continuare si ca sa scape de puscarie

dolfi 10 noiembrie 2017 at 17:59

Eu sunt foarte calm, am pus deoparte niste floricele de porumb si un pic de Cico. Va fi un adevarat film de groaza…

„În top 100 exportatori, doar 6 sunt firme româneşti, a spus joi seară Mihai Daraban, preşedintele CCIR. „Să ne închipuim ce înseamnă lipsa capitalului străin în acest segment al exportului!”, a afirmat acesta, sugerând că, în cazul în care multinaţionalele se retrag din România, economia va fi „la pământ”.

Mediul de afaceri românesc este bazat pe microîntreprinderi, adică firme cu până la 9 angajaţi, iar dacă multinaţionalele se retrag închidem lumina ţării, a spus Mihai Daraban. Daraban a atras atenţia că, pentru ţările din afara UE, România reprezintă numai 15% din comerţul mondial, de aceea firmele româneşti trebuie să exporte mai mult spre state non-UE.

„O spun cu tristeţe: deşi avem 21.880 de exportatori în România, primii 100 fac 49% din exportul României. Cu tristeţe o spun că în primii 100 sunt doar şase firme româneşti. Să ne închipuim ce înseamnă lipsa capitalului străin în acest segment al exportului! Cred că lucrurile trebuie privite şi prin prisma clasamentelor UE — ultimul loc la inovare-cercetare, pe penultimul loc la productivitatea muncii şi la digitalizarea administrativă”, a subliniat acesta.”

Inspectorul 10 noiembrie 2017 at 19:31

„iar dacă multinaţionalele se retrag închidem lumina ţării”

Ai vazut tu caine sa plece de la macelarie?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...