Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb: Pentru mine, colegiul Aiud – Ocna Mureş – Târnava Mică înseamnă acasă. Pentru alţii înseamnă doar statistică…

Publicat

în

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Sorin Bumb, candidat ARD, Colegiul – Aiud, Ocna Mureș, Camera Deputaţilor.

Pentru unii colegiul Aiud – Ocna Mureş – Târnava Mică nu reprezintă decât statistică: nişte voturi care te pot duce în Parlament unde, patru ani de zile, nu o să te deranjeze nimeni, după cum s-a văzut deja. Unii can­didează aici împinşi de jocuri politicianiste murdare, de bătălii de culise, impuşi de la centru. Alţii, care nu şi-au găsit locul niciunde până acum şi care au schimbat crezurile politice mai des decât hainele, încearcă acum să amăgească oamenii din această zonă crezând că pot obţine o statistică favorabilă.
Pentru mine colegiul Aiud – Ocna Mureş – Târnava Mică înseamnă acasă. Sunt născut şi crescut în Aiud, aici sunt oamenii la care ţin şi locurile din care mă trag.
De mai bine de patru ani am lucrat ca vicepreşedinte al Consiliului judeţean Alba pentru oamenii din această zonă. Am fost mereu în mijlocul lor şi cunosc problemele fiecărei comunităţi din acest colegiu. Am reuşit astfel să modernizăm şi să asfaltăm drumuri, am reuşit să introducem apă şi canalizare în gospodăriile oamenilor, am sprijinit cultura şi tradiţiile acestor locuri. Multe şcoli au fost reabilitate, modernizate şi dotate cu cele necesare pentru că grija faţă de copii, de generaţiile ce vor veni după noi, se demonstrează prin fapte nu prin vorbe sau promisiuni deşarte. Căminele culturale au beneficiat de pe urma unui program de reabilitare, care să ne păstreze obiceiurile din strămoşi, iar lăcaşurile de cult au fost şi ele constant susţinute în activităţile lor de edu­care şi de ajutorare ale celor nevoiaşi.
O mare problemă a colegiului Aiud – Ocna Mureş – Târnava Mică o reprezintă locurile de muncă. Este o problemă delicată, îndeosebi pentru Ocna Mureş, o problemă pe care trebuie însă să o atacăm cu toată forţa. Investiţiile străine rămân soluţia, iar la Ocna Mureş, graţie implicării alături de administraţia locală, acestea deja au început să apară. Confecţii textile, confecţii şi construcţii me­talice, extragerea şi prelucrarea sării sunt doar câteva investiţii străine deja făcute, se dezvoltă sau sunt în stadiu avansat de realizare. În scurt timp acestea vor compensa în mare măsură dezastrul social care a urmat închiderii UPSOM.
Timp de patru ani, am clădit o legătură solidă cu administraţiile locale din acest colegiu, cu primarii. Voi menţine această legă­tură şi după ce voi merge la Bu­cureşti, în Parlament.
Împreună ne-am luptat ca spitalul din Ocna Mureş, pe care cu toţii îl dorim redeschis, să revină administraţiei locale. Iată că acest lucru s-a întâmplat după lungi şi multe procese care puteau fi evitate încă de acum doi ani.
Mă voi bate în continuare pentru deschiderea unui centru multifuncţional cu secţii de pediatrie, chirurgie, ginecologie şi interne, la fel cum voi continua să susţin şi redeschiderea Spitalului de Recuperare, pentru a aduce aici pe cei care au bilete de tratament. Anul acesta oraşul a pierdut circa un milion de euro numai din biletele de tratament din judeţul nostru. Cu aceşti bani se poate reface sistemul sanitar pentru o zonă cu peste 30.000 de locuitori şi se poate susţine crearea de noi locuri de muncă pentru că existenţa unui astfel de spital necesită şi servicii conexe, ce se vor dezvolta pe orizontală.
Pentru mine toate aceste lucruri contează! Eu candidez aici pentru semenii mei, pentru oamenii pe care îi cunosc. De mai bine de patru ani lucrez pentru această zonă şi acum vreau să-mi continui munca din Parlament pentru oamenii alături de care am crescut şi m-am format, pentru locurile din care mă trag.
Sunt sigur că pe 9 decembrie veţi fi cu inima alături de mine şi veţi vota pentru un om de-al locului!

Sorin Ioan BUMB, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor, Colegiul Aiud-Ocna Mureş – Târnava Mică

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: UE are nevoie de o abordare care să păstreze și chiar să crească locurile de muncă

Publicat

în

Săptămâna aceasta, în Parlamentul European, sperăm să ajungem la un compromis în privința a trei componente esențiale ale FIT for 55, proiectul european prin care Uniunea își propune să reducă, până în anul 2030, emisiile de dioxid de carbon cu 55%, comparativ cu anul 1990. E vorba despre Emissions Trading System, Carbon Border Adjustment Mechanism și Social Climate Fund, pentru care grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, speră să fie agreată o variantă prin care să păstrăm viabile țintele propuse prin programul FIT for 55 și, în același timp, să protejăm locurile de muncă la nivelul Uniunii.

Chiar dacă situația actuală a scos încălzirea globală din prim-planul agendei publice, asta nu înseamnă că problema nu este la fel de reală ori că angajamentele pe care le-am luat față de viitor pot sau trebuie să fie ignorate. În același timp, însă, Uniunea Europeană se află la un moment de răscruce, în care trebuie să privim spre viitor din toate unghiurile posibile, să anticipăm și să găsim soluții pentru toate problemele cu care ne vom confrunta.

Iar una dintre aceste probleme și provocări în același timp este reîntoarcerea producției în interiorul UE. Ne-am lovit cu toții de problema asta în timpul pandemiei de Covid, când ne-am fi dorit ca toate capacitățile de producție pentru vaccin, necesare cetățenilor Uniunii, să fie aici, în spațiul statelor membre. Ne lovim și acum de această problemă, a lanțurilor de distribuție globale, care pot fi perturbate de situații ce cu greu ar fi putut fi anticipate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că economia statelor membre este pe cât de puțin dependentă posibil de lanțul de distribuție extra european.

Viitorul UE este unul în care piața comună interacționează liber, în baza unor reguli clare, cu toate piețele globale, însă cu o autonomie cât mai bine conturată. Iar pariul pe care trebuie să-l câștigăm pentru viitor este acela al întoarcerii facilităților de producție în interiorul Uniunii. Fie că vorbim de industrie, de hi-tech sau chiar de energie, pentru care trebuie să investim în soluții alternative combustibililor fosili, Uniunea Europeană are nevoie de un plan de investiții și recalibrare a întregii industrii și economii, astfel încât dependența de importuri să fie cât mai mică posibil.

Acest lucru poate fi o imensă oportunitate pentru România, cu condiția să fim pregătiți din timp. Mă refer aici atât la Guvern, care trebuie să vină cu măsuri care să atragă investitorii și companiile, dar mai ales la UAT-uri, care pot găsi formule punctuale prin care să convingă potențialii investitori. Această recalibrare a economiei europene, a unităților de producție, va avea loc fără dar și poate. Dacă știm să profităm de ea, România poate deveni una dintre cele mai viabile opțiuni pentru dezvoltarea acelor industrii pentru care, în prezent, Uniunea se bazează în principal pe importuri.

Mircea Hava, europarlamentar PNL, Membru PPE


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

Publicat

în

Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

În contextul crizei alimentare preconizate, capacitatea României de a hrăni Europa reprezintă un real element de securitate şi stabilitate, iar Partidul Social Democrat a înţeles pe deplin valoarea fermierilor români, dovada de necontestat fiind reprezentată de investiţiile din agricultură şi subvenţiile alocate ori de câte ori PSD a fost la guvernare.

Și de această dată, în doar 6 luni de guvernare, Partidul Social Democrat a accelerat implementarea soluţiilor concrete destinate desfăşurării activităţii fermierilor. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a aprobat alocarea a 700 de milioane de lei proiectelor de investiţii pentru irigații, un element strategic care stă la baza unei agriculturi performante şi eficiente din punct de vedere al productivităţii.

Deşi foştii miniştri nu au acordat importanţa necesară extinderii şi modernizării sistemului naţional de irigaţii, în contextul secetei tot mai acute care se anunţă, actuala conducere a ministerului Agriculturii a anunţat că toţi fermierii care se află în zonele viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de alţi ani, asigurându-se astfel o producţie care să poată susţine cererea pieţei interne.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest moment, România poate iriga la nivel optim peste 1 milion de hectare de teren arabil, însă dacă s-ar fi putut beneficia şi de alocările din PNRR, atât de vitale pentru dezvoltarea ţării, toată suprafaţa agricolă a României ar fi putut fi irigată până la finalizarea noului cadru financiar multianual.

Chiar şi în aceste condiţii vitrege găsite la minister, ministrul Chesnoiu a găsit soluţii pentru a implementa măsuri de sprijin pentru asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a 50% din facturile la energie electrică pentru folosirea instalaţiilor de pompare de către fermieri. În acelaşi timp, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, într-un ritm accelerat, până la atingerea suprafeţei totale de 2 milioane de hectare irigabile.

Trebuie să amintim faptul că actualul Guvern a majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat investiţiilor în infrastructura de irigaţii şi a inclus prin lege, la finanţare, sistemele de irigaţii de la nivelul fermelor. Practic, acolo unde nu este extinsă încă reţeaua naţională, fermierii pot accesa fonduri directe pentru soluţii moderne de irigat.

Toate aceste acţiuni şi măsuri adoptate de Partidul Social Democrat demonstrează faptul că cel mai mare partid al românilor rămâne încă o dată cel mai mare partener de dialog, cu o strategie solidă şi cu viziune pentru dezvoltarea fiecărui sector al societăţii.

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat PSD, Tuhuț Radu Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare