// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

SONDAJ: Sunteți de acord cu TAXAREA parcărilor publice din Alba Iulia și cu TARIFELE propuse prin proiectul aflat în consultare publică?

Până în data de 1 august, Primăria municipiului Alba Iulia așteaptă observații și sugestii pe marginea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată din municipiu, aflat în consultare publică.

Din raportul de specialitate înțelegem că, după modelul implementat de alte orașe, sistemul de plată va fi posibil prin: SMS, tichete răzuibile sau alte modalități de plată interconectate cu un sistem informatic.

Prin urmare, nu va exista operatorul uman pentru încasare, astfel că s-a eliminat și posibilitatea efectuărilor de încasări în nume propriu, fără eliberarea unui bon forfetar.

Sunteți de acord cu TARIFELE pentru parcările publice din Alba Iulia prevăzute în proiectul aflat în consultare publică?

 • Nu sunt de acord să se plătească taxă (62%, 669 Votes)
 • Sunt de acord să se plătească o taxă, dar să fie mai mică (26%, 282 Votes)
 • Sunt de acord cu taxa de parcare aflată în dezbatere (12%, 128 Votes)
 • Nu știu/ Nu mă interesează (0%, 4 Votes)

Total Voters: 1.083

Loading ... Loading ...

Citește și: La Alba Iulia, TARIFE de PARCARE pentru o oră de la 1 la 4 lei! Zonele, tarifele și prețul abonamentelor propuse prin proiectul aflat în consultare publică

Dacă regulamentul va fi aprobat în forma propusă, pentru zona 0, adică parcările din zona Cetății Alba Carolina, o oră de parcare va fi taxată, potrivit documentului, cu 4 lei pentru autoturisme și 20 de lei pentru autocare, în zona 1, adică în centru și cartierul Cetate, ora de parcare va costa 2 lei, iar în zona 2, străzile care au mai rămas din centru și cartierul Cetate, pentru o oră de parcare vom achita 1 leu.

De asemenea, va exista posibilitatea achiziționării unui abonament, pentru persoanele fizice, cu 100 de lei pe lună, iar pentru persoanele juridice – 200 de lei pe lună, ba chiar și un abonament transmisibil, pentru persoanele fizice, de 150 de lei pe lună, iar pentru cele juridice, de 300 de lei.

Persoanele juridice pot să închirieze locul de parcare dacă plătesc 350 de lei pe lună în zona 0, 300 de lei pe lună în zona 1 sau 250 de lei lunar în zona 2.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Răspunsuri la SONDAJ: Sunteți de acord cu TAXAREA parcărilor publice din Alba Iulia și cu TARIFELE propuse prin proiectul aflat în consultare publică?

 1. Raul 23.07.2018 la 20:26

  NU !!! Atat timp cat platim inpozit pe masinii si taxe in motorina/benzina , RCA …

  Primaria trebuie sa ne asigure obligatoriu parcari gratis pentru ca platim inpozit auto !

  • Adi 23.07.2018 la 21:25

   NUUU!!! Raul pentru ca NU vreau sa asfalteze tot si eu nu vreau sa imi cresc copii intre masini vreau sa ii cresc intr-un oras cu spatii verzi!
   Daca face parcari supraetajate tot nu-ti convine ca si aia costa bani!
   Vrei sa iti misti curul in masina dintr-o parte in alta cu toate ca ai putea sa mergi pe jos, atunci platesti!
   Daca mergi la Cluj sau in strainatate comentezi? Eu cred ca nu!

 2. Ics 23.07.2018 la 20:42

  Sa ne intelegem……cand a interesat pe cineva din Primărie de cetățenii orașului?!

 3. HH 23.07.2018 la 21:59

  DA PLATESC ,DAR DOAR STRICT IN 2-3 ZONE RESTRANSE FOARTE AGLOMERATE SAU DACA SE FAC ADEVARATE PARCARI SUB/SUPRA TERANE NU PENTRU SPATIU VERDE PAVAT SAU ASFALT TRASAT LA REPEZEALA !!! SI BINEINTELES TARIFE REZONABILE NU CA INBUCURESTI SAU ALTE ORASE MARI !!!

 4. Eu 23.07.2018 la 22:18

  Da,dar tarifele ceva mai mici.Sunt satul ca de cate ori ajung in zonele catalogate cu”0″ aici sa nu gasesc loc de parcare din cauza celor care lasa masinile zile sau 7 sau8 ore la rand.Ai treaba,platesti 1 sau2 ore si pleci apoi la domiciliu! Galagia cea mai mare o fac cei care locuiesc in zonele alea si erau obisnuiti cu parcarile publice la liber,au crezut ca sunt jmecheri nu ca si fraierii ce au inchiriat intre blocuri.Restul va lamebtati aiurea,va dat primaria liber la parcarile rezervate de la8 la16 degeaba ca voi tot in mijlocul bulevardului vreti!

 5. Rocco 23.07.2018 la 22:20

  Prefer sa platesc nu 4 lei pe ora.2 lei ca sa pot sa imi fac treburile in oras fara sa fiu nevoit sa merg 1km pe jos dus intors pentru ca nu gasesc locuri de parcare.
  Cei care circula la ore aglomerate sunt patiti.
  Cel putin in cetate am patit de zeci de ori sa parchez masina la piata Pascu desi aveam treaba pe bulevard (asta dupa 2 ture in care am consumat mai mult de 2 lei benzina+nervi).

 6. Vasile 23.07.2018 la 22:42

  Cred ca era mainurila o parcare sub parcul unirii decat monumentul care o sa fie construit acolo ( pe ceva banuti ) si foarte bune niate parcari ( in fata apitalului sau fosta policlinica si langa impozite si taxe )

 7. DANA 23.07.2018 la 23:05

  Mie mi se pare normal să plătesc pentru a-mi parca mașina atunci când, din comoditate sau pentru a salva timp, mă deplasez cu ea prin oraș. Chiar și tarifele care au fost stabilite. Așa se întâmplă în toate țările. S-au obișnuit unii să aștepte ca totul să fie gratis. Asta nu se poate. Mai mult, nutresc speranța că banii obținuți prin taxarea parcării vor fi eficient folosiți. Ceea ce mă intrigă este faptul că nu se vor putea asigura locuri de parcare tuturor în zona în care locuiesc.(cel puțin asta mi-a zis astăzi un angajat de la ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC). Optimistă din fire, sper într-o rezolvare corectă a situației, deoarece consider că mulțumirea cetățenilor acestui oraș trebuie să fie o prioritate. Desigur, nu pot fi toți mulțumiți, din cauza pretențiilor absurde pe care le au, dar pentru cetățenii responsabili, plătitori la timp a tuturor taxelor – pentru cei civilizați- grija față de ei este o obligație de ordin moral.

 8. dokici 24.07.2018 la 7:26

  Avem taxe si impozite locale la MAXIM. Orase mari ca si Cluj nu au aceste taxe locale la maxim. IN Bucuresti primaria subventioneaza incalzirea. In Alba toti salariatii primariei au salariile la maximul grilei si merg in concedii platite, asa zise “cursuri de perfectionare” tot pe banii contribuabilului. Acum tot pe banii nostri mai trantesc o orare de monument cu sigla facebook cica pentru centenar. Deci bani la primarie sunt asa ca NU cred ca e nevoie de inca o taxa !!!

 9. ducu 24.07.2018 la 10:21

  AVETI SALARII PREA MARI ,CEI DIN CONDUCERE, NU FACETI ALTCEVA DECIT SA MAI INVENTATI CITE O TAXA,IA ARATATINE CA INCADRATI CU SALARIILE LA MINIM IN GRILA SI ATUNCI MAI VORBIM

 10. george tunel 24.07.2018 la 12:44

  In orasul asta, totul e aiurea. Am mai spus, intai sa se ia niste masuri simple si ieftine de amenajare a unor noi parcari cum ar fi:
  – parcarea din fata Hotelului Transilvania o imbecilitate cu ziduri despartitoare intre zonele de parcare. Aici s-at putea castiga ceva locuri daca s-ar reamenaja nerozia aia
  – parcarea din fata garii, unde tot prostul parcheaza unde vrea
  -parcarea dintre BRD si Elvila (acum parca e alta firma acolo) care este un dezastru. Stim ca este o zona cu probleme juridice inca nerezolvate dar se poate excepta zona in discutie si amenaja restul. Nu ma luati cu PUG-uri si PUZ-uri ca nu tine,pana faceti voi zgarie nori acolo mai trece jumatate de veac
  -piata actuala,provizorie din fata Patria Bank in urma mutariii pietei la locul ei
  Si multe alte locuri care s-ar mai putea identifica atat in Centru cat si in Cetate. Dar nu, la noi in loc sa facem bine cetatenilor incepem cu raul: amenzi, taxe peste taxe,ridicari de masini. Asta-i dictatura lenii si a ignorantei! Iar SMART CITY inseamna un oras care sa fure in mod “destept” cetatenii”

 11. khan 24.07.2018 la 15:12

  ….parcarea cu taxa din centrul orasului este mereu goala.

 12. orice si oricine 24.07.2018 la 16:21

  Crede cineva ca cei din primarii tin cont de opinia celor la care le toca banii din impozite ?

 13. cetateanul obiectiv 25.07.2018 la 8:14

  Adevarul este , desi nu va place , ca au ajuns toti ghertoii la masini,sau mai bine zis la cate un jaf … si acum urla ca nu au locuri de parcare si mai ales le trebuie si gratis .. ca ei platesc impozite…..multi nici impozite nu platesc ., a se vedea masinile cocalarilor inmatriculate in bulgaria……singura solutie viabila in viitor este impunerea unor restriuctii asa cum e si in vestul mult apreciat si dat ca exemplu.. ex masinuile mai vechi de 12 ani interdicatie de a patrunde in anumite zone sau sa o faca cu taxe f. mari…..altfel chiar daca o sa fceam tot orasul numai parcari si tot n-o sa fie destule ….
  din moment ce nr. masinilor( jafurilor) va depasi nr. locuitorilor……