Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

SONDAJ: Confruntarea prezidențiabililor. Ce șanse au candidații de dreapta în fața lui Victor Ponta

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sondaj-pontaVictor Ponta este favorit la alegerile prezidențiale în cursă cu oricare candidat al dreptei prezidențiale, singurul care i-ar putea pune probleme este liderul PNL, Klaus Iohannis, arată un sondaj INSCOP Research, realizat la comanda Adevărul.

Fostul prezidenţiabil al USL, Crin Antonescu, se vede acum surclasat de fostul său partener politic. 60,7% dintre respondenţi ar vota pentru Victor Ponta în timp ce 39,3% l-ar alege pe Crin Antonescu.

Marea finală electorală, turtul doi al alegerilor prezidenţiale, prefigurează o lupta acerbă între stânga şi dreapta, între Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale pentru turul doi şi ar avea de ales între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, 52,8% din respondenţi ar vota pentru Victor Ponta în timp ce 47,2% l-ar alege pe Klaus Iohannis.

Șanse teoretice ar avea și Mihai Răzvan Ungureanu. Dacă ar avea de ales între Victor Ponta şi Mihai Răzvan Ungureanu, 58,3% dintre respondenţi ar vota pentru Victor Ponta, în timp ce 41,7% l-ar alege pe Mihai Răzvan Ungureanu. Raportat la populaţia care declară că se va prezenta la vot (65,9% din eşantion), Victor Ponta ar obţine în turul al II-lea  62,6%, în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu ar fi votat de 37,4%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP la comanda „Adevărul“ în perioada 1 – 6 iulie 2014, pe un eşantion de 1.055 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 75 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate), scrie stiripesurse.ro.

[nggallery id=2068]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea