Rămâi conectat

Politică Administrație

SONDAJ| Biserica, Armata și Primăria, instituțiile sociale, executive și politice în care românii au cea mai mare încredere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Catedrala-OrtodoxaBiserica, Armata și Primăria sunt instituțiile sociale, executive și politice în care românii au cea mai mare încredere, potrivit unui sondaj INSCOP Research, realizat la comanda ziarului ”Adevărul”, în perioada 2-8 octombrie 2014.

La întrebarea, ”Câtă încredere aveți în următoarele instituții (politice)?”, 42,7% au ”multă” sau ”foarte multă” încredere în Primărie, respectiv 57,3% ”puțină” și ”foarte puțină”. 33,5% au încredere în Curtea Constituțională, 29,7% în Consiliul județean, 27% în Guvern, 17,8% cred în Instituția Președintelui, 16,8% în Parlament, iar 10% în Partidele politice. Conform cercetării, cetățenii au cea mai puțină încredere în instituțiile politice.

La întrebarea, ”Câtă încredere aveți în următoarele instituții” (executive)? 62,2% au ”multă” și ”foarte multă” încredere în Armată, 60,3% în Jandarmerie, 49,6% în BNR, 43,3% în DNA, 48,2% în SRI, 47% în Politică, 45,9% în SIE și 37% în ANI.

La întrebarea, ”Câtă încredere aveți în următoarele instituții” (sociale/private)? 62,4% au multă și foarte multă încredere în Biserică, 40,3% în Universitate, 37,4% în Presă, 27,4% în Organizațiile civile, 22,4% în Sindicate, 20% în Patronate și 18,7% în Bănci.

Eroarea maximă a sondajului este de ±3%, chestionarele fiind aplicate în 40 de județe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea