Rămâi conectat

Politică Administrație

Şomajul şi protecţia consumatorilor, în atenţia subprefectului Cornel Murg

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sediul Instituţiei Prefectului a avut locşedinţa Colegiului Prefectural al judeţului Alba. În cadrul întâlnirii au fost prezentate teme privind activitatea desfăşurată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Alba şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba. Astfel, în cursul lunii trecute, CJPC Alba a întreprins 2.681 de acţiuni de Cornel Murg04control, întocmindu-se 1.436 de procese verbale de constatare a contravenţiei, din care 654 la produse alimentare, 251 la produse nealimentare, 41 la servicii alimentare, 170 la servicii nealimentare, 3 la servicii financiare, iar 317 pe alte segmente. S-au aplicat 1.646 de sancţiuni contravenţionale, din care 680 de amenzi şi 966 de avertismente. Totalul amenzilor aplicate se ridică la 1,22 milioane de lei. Valoarea produselor şi serviciilor neconforme controlate este de 1,5 milioane de lei, din care mărfurile extracomunitare reprezintă 1,3 milioane de lei.

Potrivit subprefectului Cornel Murg, Protecţia Consumatorilor „trebuie să urmărească în permanenţă ridicarea calităţii vieţii consumatorilor, prin măsuri de protejare a acestora împotriva riscului de a achiziţiona produse sau servicii care ar putea să le afecteze viaţa, sănătatea, securitatea sau interesele economice. Totodată, comisarii trebuie să depisteze şi să retragă de pe piaţă produsele alimentare şi nealimentare care prezintă risc pentru sănătatea şi securitatea consumatorilor. La rândul lor, consumatorii trebuie să ştie că au dreptul de a fi despăgubiţi pentru produsele sau serviciile neconforme”.

Referitor la activitatea desfăşurată de AJOFM Alba, la sfârşitul lunii septembrie 2014, în evidenţele agenţiei erau înregistraţi 10.168 de şomeri, din care 4.286 de femei. Din cele 10.168 persoane înregistrate, 3.276 de persoane sunt şomeri indemnizaţi, iar 6.892 sunt şomeri neindemnizaţi, aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Rata şomajului, la nivelul judeţului Alba, la finele lunii septembrie, se cifra la 5,59 la sută, mai mică cu 0,02 la sută comparativ cu luna septembrie a anului 2013 (când era de 5,61 la sută). Peste 11.000 de persoane au fost cuprinse de serviciile de mediere, în vederea ocupării  locurilor de muncă vacante. În urma acordării acestor servicii s-a reuşit plasarea în muncă a 5.364 de persoane, din care 2.694 de persoane pe perioadă nedeterminată şi 2.670 de persoane pe perioadă determinată. În perioada ianuarie-septembrie s-au organizat, la solicitarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, 30 de programe de formare (din care 16 programe organizate prin Centrul de Formare Profesională Blaj), la care au fost înscrise 421 de persoane, din care 370 de şomeri, iar 51 de persoane au suportat contravaloarea cursurilor, fiind persoane ocupate. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea