Rămâi conectat

Curier Județean

Soluţii inteligente pentru consolidarea datoriilor

Publicat

în

În contextul actualei crize creditele neperformante au depăsit 20% pe întreg sistemul bancar. Din această categorie fac parte doar creditele care au depăsit 60 de zile de la data scadenţei fiind considerate pierdere după reglementările BNR. Dacă ar fi să adăugăm şi expunerile din credite cu restanţe între 30 si 60 de zile, clasificate drept “standard”, se ajunge la peste 30% din totalul pe întreg sistemul bancar.
În momentul în care apar problemele, atât băncile cât şi clienţii trebuie să găsească soluţii pentru a depăsi momentul, în interesul ambelor părţi. În elaborarea unei decizii de soluţionare a unei probleme, banca reanalizează profilul clientului si comportamentul de plată anterior, tipul şi caracteristicile creditului contractat, garanţiile, expunerea clientului şi alti factori obiectivi ce au condus la această situaţie.
Ceea ce trebuie să mai ştie un client al unei instituţii de finanţare în momentul în care are probleme cu plata ratelor lunare, este că o bancă recurge la recuperarea prin instanţele de judecată în situaţia în care debitorii nu dau dovada că vor să îşi plătească datoriile, sunt de rea credinţa sau nu mai există nici o alta variantă, dupa cum afirmă recuperatorii de creanţe. În situaţia în care o persoană se află în incapacitate de plata datorită reducerii salariului sau chiar pierderii locului de munca este bine sa caute soluţii din timp. Una din ele ar fi să meargă la bancă şi să discute cu reprezentanţii acesteia pentru reeşalonarea datoriei – pe o perioada mai lungă, astfel încât rata lunara să se diminueze. Dacă nu se poate achita întreaga rată lunară trebuie să se achite măcar o parte, nu trebuie să se meargă pe ideea “nu am tot, nu achit nimic”. O a doua soluţie ar fi refinanţarea creditelor actuale cu cele noi în care dobânzile sunt diminuate considerabil şi există o transparenţa maximă în ceea ce priveşte conţinutul contractului de credit.
Exemplu-caz soluţionat de GBC broker de credite:
Familia X deţinea în luna octombrie 2010, 3 credite de nevoi personale (perioade scurte de timp), 3 carduri de credit şi un descoperit de cont la care plătea rate totale lunare de aproximativ 1.660 de lei (386 euro) la un sold al creditelor de 19.000 Euro. SOLUŢIA pe timp de criză: consolidarea creditelor într-unul singur prin refinanţarea cu o suma de 25.000 Euro pe o durată de 15 ani, plătind o rată lunară de 221 de euro. Beneficiile acestei familii constau în faptul că şi-au achitat celelalte datorii, au rămas cu 6.000 euro în contul de economii (echivalentul ratelor pentru urmatoarele 27 de luni) şi plătesc o rată lunară cu 57% mai mică.
Creditele care depăsesc o perioadă mai mare de 10 ani sunt credite cu ipotecă, de aceea majoritatea clienţilor privesc cu teamă punerea în ipotecă al unui bun al lor. Dar atâta timp cât ratele scad considerabil, iar pentru rambursarea creditului fie parţial, fie integral , nu se plăteşte nici un comision, acest lucru nu ar trebui să îngrijoreze. Rata lunară după refinanţare este mult mai uşor de suportat, iar ca în exemplul de mai sus exista o marja de siguranţa prin contul de economii conceput pentru cazuri extreme, cum ar fi pierderea locului de muncă pe o perioadă mai mare de timp.
Un client informat este întotdeauna mai isteţ!
Andreea Gherman


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Copiii din cuprinsul așezămintelor sociale și educaționale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au învățat despre bunătate

Publicat

în

FOTO| Copiii din cuprinsul așezămintelor sociale și educaționale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au învățat despre bunătate

În cadrul „Sărbătorilor copilăriei”, copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au serbat bunătatea în săptămâna 16-20 mai. În această săptămână au avut loc activități prin care s-au evidențiat aspectele definitorii ale acestei virtuți.

Prin intermediul activităților derulate, cei mici au identificat bunătatea ca esența vieții morale, fiind caracterizată de acte de generozitate, de considerație sau de preocupare pentru cei din jur. Pentru a înțelege și mai bine esențialitatea bunătății în viața noastră, aceștia au enumerat câteva beneficii ale pentru care este recomandat să adoptăm comportamente din sfera bunătății.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe parcursul celor cinci zile, copiii, îndrumați de cadrele didactice, au scris „Jurnalul faptelor bune!”, fiind încurajați să consemneze la sfârșitul fiecărei zile faptele bune pe care le-au realizat. Acest jurnal a cuprins mai multe rubrici, printre care „Faptele mele bune de astăzi; cine s-a bucurat de fapta mea bună, cum m-am simțit eu” etc. Exercițiul a reprezentat o oportunitate de a discuta cu cei mici despre emoțiile pozitive care ne cuprind atunci când facem bine.

În Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, în sectorul social-filantropic funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, toate în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea, proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Articole de unică folosință și produse de curățenie pentru SJU Alba Iulia: Licitația de peste 920.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Articole de unică folosință și produse de curățenie pentru SJU Alba Iulia: Licitația de peste 920.000 de lei, lansată în SEAP

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizarea de articole de catering de unică folosință, produse de curățare și curățenie, saci și pungi din polietilenă pentru deșeuri, articole din hârtie – necesare pentru o perioadă de 18 luni. Valoarea totală estimată a contractului este de 922276.35 de lei.

Achiziția inițiată prin anunț de participare simplificat, în data de 20 mai 2022,  de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este formată din 6 loturi, Pot fi depuse oferte pentru un număr maxim de 6 loturi, iar numărul de loturi maxime ce pot fi atribuite unui ofertant este de 6.

Elit - Gustul Desăvârșit

Licitație pentru furnizarea articole de catering de unică folosință, produse de curățare și curățenie,  saci și pungi din polietilenă pentru deseuri, articole de hârtie – necesare pentru o perioadă de 18 luni:

LOT 1. Produse igienice pentru mâini- Valoare maximă acord cadru- 56640 lei

LOT 2. Articole din hârtie- Valoare maximă acord cadru- 318600 lei

LOT 3. Saci menajeri- Valoare maximă acord cadru- 165750 lei

LOT 4. Soluții și produse curățat- Valoare maximă acord cadru- 88575 lei

LOT 5. Produse de igienă și menaj- Valoare maximă acord cadru- 39258.75 lei

LOT 6. Articole unică folosință- Valoare maximă acord cadru- 253452.6 lei

Ofertanții pot să liciteze în SEAP începând cu data de 31 mai 2022 ora 15:00, având obligația să își mențină oferta valabilă până la la 1 octombrie 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Acțiune a polițiștilor din Alba, pentru creșterea siguranței în trafic: Peste 1.000 de amenzi aplicate și 25 de infracțiuni constatate

Publicat

în

Acțiune a polițiștilor din Alba, pentru creșterea siguranței în trafic: Peste 1.000 de amenzi aplicate și 25 de infracțiuni constatate

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din Alba au acționat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost aplicate 1.067 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 67 de permise de conducere.

În perioada 16 – 22 mai 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație rutieră.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost aplicate 1.067 de sancțiuni contravenționale, din care 546 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor, 19 pentru folosirea telefonului mobil în timpul șofatului, una pentru conducere agresivă, 11 pentru conducere sub influența alcoolului, 29 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare și 49 bicicliștilor care au săvârșit abateri de la normele legale aplicabile acestei categorii de participanți la trafic. Restul sancțiunilor au fost aplicate la alte acte normative decât cele care reglementează circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 67 de permise de conducere, retrase 31 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii de la rutieră au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare