Rămâi conectat

Actualitate

Șoferii care blochează complet trotuarele ar putea fi amendați cu până la 3.000 de lei: Proiect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amendă de până la 3.000 de lei pentru șoferii care blochează complet trotuarele, adică amenda maximă din Codul Rutier, este propunerea mai multor parlamentari, care cer ca pietonilor să le rămână cel puțin un metru de trotuar, pentru a putea circula în siguranță.

În multe cartiere din București, pietonii împart șoseaua cu mașinile pentru că trotuarele sunt blocate. Sute de mașini sunt parcate pe trotuar fără ca șoferii să lase spațiu pentru trecerea pietonilor.

Creșterea amenzilor ar putea descuraja șoferii care parchează ilegal, cred inițiatorii proiectului care ar urma să modifice Codul Rutier.

Sebastian Burduja, parlamentar PNL: „Sunt situații în care se obstrucționează traficul la situații de criză. Sunt echipaje care trebuie să intervină, să intre în bloc cu targa și nu au cum să treacă”.

Parlamentarii vor ca cei care parchează ilegal pe trotuar să primească între 9 și 12 puncte de amendă, ceea ce înseamnă cel puțin 1.300 de lei.

Sebastian Burduja, parlamentar PNL: „Statisticile arată că peste 80% dintr șoferi sunt nevoiți să parcheze ilegal. În București sunt peste 300.000 de parcări publice și peste un milion de mașini înmatriculate.”

Chiar și unii dintre șoferi spun că soluțiile propuse sunt bune pentru că sunt foarte multe mașini parcate pe trotuar.

Oprirea în loc nepermis este însă amendată de Codul Rutier. În Franța sau Grecia, sancțiunile sunt mult mai dure: șoferii care blochează trotuarul pe lângă amendă rămân și fără plăcuțele de înmatriculare.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea