Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Societățile comerciale vor putea fi înființate exclusiv în mediul online. Ministerul Justiției lanseaza proiectul de lege în dezbatere publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constituirea societăților comerciale se va putea realiza exclusiv online, în urma unui proces de digitalizare a Registrului Comerțului, fără a fi necesară prezența fizică în nicio etapă a constituirii, anunță Cătălin Predoiu, ministrul Justiției. Aceste prevederi apar într-un proiect de lege care se află în dezbatere publică.

Predoiu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că un proiect de lege lansat recent în dezbatere publică se referă la modernizarea Registrului Comerțului.

„Este un proiect legat de modernizarea Registrului Comerțului și a profesiei de registrator comercial. Acest proiect transpune o directiva a Uniunii Europene privind digitalizarea. Propune o reforma radicală și importantă a Registrului Comerțului în direcția digitalizarii, funcționarii acestuia în relațiile cu publicul și societățile comerciale”, a afirmat Cătălin Predoiu.

El a menționat că societățile comerciale vor putea fi constituite exclusiv online, pe o procedura simplificată, fără a fi necesară prezența fizică în niciuna din etapele procedurii de constituire. Predoiu a precizat că o persoană care solicită înființarea unei firme nu mai trebuie să obțînă diferite avize și documente de la alte instituții, acestea urmând să fie colectate de către Registrul Comerțului.

„Proiectul înlocuiește depunerea de documente în format letric, pe suport de hârtie, cu documente care sunt în formă online, iar în ceea ce privește proveniență lor sunt obținute de Registrul Comerțului de la instituțiile care eliberează acele documente. Nu mai e nevoie că solicitantul să facă un tur al instituțiilor administrative pentru obținerea a tot felul de avize și documente justificative, Registrul Comerțului va proceda la această interogare și va colecta documentele respective”, a afirmat ministrul Justiției.

El a adăugat că se reduce lista cu documentele necesare. „Spre exemplu, se renunta la necesitatea depunerii specimenului de semnătură în formă notarizata, era o formalitate extrem de complicată de multe ori pentru oamenii de afaceri, dovadă de rezervare, declarație pe propria răspundere, înlocuite cu o includere în actul constitutiv a unei formule, a unei clauze care ține loc de astfel de declarație”, a explicat ministrul Justiției.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea