Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Skepsis va reprezenta Alba Iulia la un festival internațional de teatru din Kiev. Vor pune în scenă Comedia dell Arte – „Cine-i Stăpânul?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

skepsisGrupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia şi România la Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă “JoyFest”, ediţia III, organizat la Kiev (Ucraina),  de Teatrul “Masca Veselă” (Maskam Rad).

Festivalul se va desfăşura în perioada 9-11 octombrie 2015 la Muzeul de Istorie din Kiev (centrul istoric al oraşului), care oferă spaţii diverse de desfăşurare pentru activităţile din program. Evenimentul este unic în Ucraina prin caracterul său intercultural având scopul de a reuni tineri artişti şi grupuri şi companii tinere de teatru şi nu numai din Ucraina şi din străinătate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Manifestarea artistică în ansamblu are o pronunţată componentă socială. Programul este menit să atragă un public numeros sub deviza “Descoperă Arta în Interiorul Tău”. Sunt oferite publicului participant spectacole de teatru, expoziţii de artă plastică şi fotografie, muzică, ateliere de formare, artă culinară şi activităţi pentru copii. Artiştii şi grupurile care se evidenţiază prin prestaţii vor fi răsplătiţi cu distincţii de către un juriu format din: reprezentanţi ai organizatorului, critici de artă şi actori şi regizori din Kiev.

Grupul Skepsis a fost selectat să reprezinte Alba Iulia şi România în festival cu spectacolul de Comedia dell Arte „Cine-i Stăpânul?”, un spectacol original din repertoriul grupului. Spectacolul a fost prezentat în premieră cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis, fiind conceput în scopul animării cetăţii din Alba Iulia, ca o invitaţie la redescoperirii teatrului medieval specific Renaşterii europene.

Delegaţia va fi compusă din Surd Olga, Ludmila Cioflică şi Vasile Dîngă în calitate de actori, la aceştia adăugându-se şi Viorel Cioflică, care semnează scenariul şi regia. La invitaţia organizatorilor, Skepsis va susţine o dublă reprezentaţie, în limba engleză, în cadrul festivalului. (C.M.)

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea