Rămâi conectat

Ştirea Ta

Situaţii în care poate ar fi mai bine ca relaţia să se termine

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nimeni nu începe o relaţie cu gândul că nu va merge, fiecare dintre noi speră şi îşi doreşte să construiască împreună cu partenerul ceva frumos şi durabil. Din nefericire nu întotdeauna se întâmplă aşa. Odată cu trecerea timpului unul dintre cei implicaţi în relaţie îşi dă seama că cel de lângă el nu e persoana potrivită. Descoperă că nu prea are multe lucruri în comun cu omul pe care l-a iubit, că fiecare vrea altceva sau că percepe viaţa în alt fel. Atunci poate că e mai bine ca cei doi să o ia pe drumuri separate. Acest lucru se poate întâmplă după o lună, trei ani sau 20 de ani. Iată situaţii în care poate ar fi mai bine ca relaţia să se sfârşească:
lCând se ajunge la violenţă fizică sau verbală – Abuzul fizic sau violenţa verbală severă sunt de neacceptat într-o relaţie. Dacă te iubeşti nu trebuie să rămâi într-o relaţie care este periculoasă pentru tine sau copiii tăi (dacă este cazul). Agresivitatea verbală este un factor care afectează personalitatea oricărei femei, pe termen lung. Fiecare persoană merită să fie iubită şi tratată cu respect de către cel pe care îl alege să-i fie partener.
lCând apar dependenţe – Dependenţa de anumite substanţe, precum alcoolul sau drogurile, poate afecta abilitatea de a comunica, generând astfel singurătate în cuplu. Indiferent cât de profunde sunt sentimentele tale pentru el, meriţi să fii cu cineva pe a cărui iubire să te poţi baza. Dependenţa de anumite activităţi, precum jocurile de noroc, se poate transforma într-o ameninţare pentru stabilitatea financiară a cuplului iar dependenţa sexuală (de pornografie sau aventuri) scade încrederea, respectul şi generează durere sufletească.             Dacă partenerul tău nu este dispus să accepte ajutor pentru a depăşi aceste dependenţe, ai de ales între a-l părăsi sau a-i permite în continuare să te facă să suferi.
lCând apar probleme de personalitate – Dacă afecţiuni de personalitate, precum narcisismul, ar putea fi tratate prin terapie, este nevoie de multă perseverenţă şi voinţă. Dar dacă partenerul tău nu dă dovadă de aceste atribute îţi va fi foarte greu să trăieşti alături de el. Este nerealistic să te aştepţi ca cineva să se schimbe dacă are probleme şi nu beneficiază de ajutor specializat.
lCând vă dezvoltaţi separat – La început, două persoane sunt atrase fizic iar pe măsură ce se apropie îşi descoperă tot mai multe pasiuni comune. Viaţa în doi devine mult mai interesantă când există preocupări şi interese comune. În momentul în care aceste preocupări comune dispar, este mai bine că fiecare să-şi urmeze, separat, propriul drum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea