Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistemul sanitar din Alba analizat în continuare de comisia jude]ean\

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu se ştie încă ce se va întâmpla cu spitalele de la noi din judeţ. Dacă o să aibă loc comasări sau reorientări conform planului Ministerului Sănătăţii pe anul 2011. Reforma văzută de specialiştii Sănătăţii, în frunte cu ministrul de resort, Attila Cseke, cuprinde şi reducerea cu 10% a internărilor în unităţile spitaliceşti, cheltuirea a doar 70% din bugetul alocat de casele judeţene de asigurări de sănătate pentru plata salariilor angajaţilor iar unităţile sanitare cu paturi care nu au posibilitatea asigurării continuităţii asistenţei medicale cu cel puţin o linie de gardă, nu vor mai avea dreptul să încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, lucruri care trebuie luate în calcul de cei care administrează spitalele. În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Alba a avut loc o întâlnire a colectivului de lucru creat în cursul săptămânii trecute. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi sindicatului Sanitas au discutat situaţia unităţilor medicale de la noi din judeţ în ceea ce priveşte numărul personalului, date oferite de către CAS Alba. „Au fost prezentate o serie de date privind situaţia medicilor pe fiecare spital în parte, urmând ca în săptămâna viitoare şi ulterior să fie luate în discuţie bugetele ce se pot aloca în acest an şi să aibă loc întâlniri cu primarii cu privire la banii care pot fi prinşi în buget pentru sănătate”, a precizat prefectul Ştefan Bardan.
Practic se încearcă analizarea situaţiei spitalelor din judeţ pe diferite paliere, personal, buget, aparatură etc., mai apoi putându-se trage concluzii şi eventual face propuneri. Să sperăm că specialiştii Ministerului Sănătăţii nu vor avea minunata ideea de a interveni cu o hotărâre, ceva, prin care să le-o ia înainte celor din teritoriu şi să facă ei ce vor cu spitalele. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea