Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistemul sanitar din Alba analizat în continuare de comisia jude]ean\

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu se ştie încă ce se va întâmpla cu spitalele de la noi din judeţ. Dacă o să aibă loc comasări sau reorientări conform planului Ministerului Sănătăţii pe anul 2011. Reforma văzută de specialiştii Sănătăţii, în frunte cu ministrul de resort, Attila Cseke, cuprinde şi reducerea cu 10% a internărilor în unităţile spitaliceşti, cheltuirea a doar 70% din bugetul alocat de casele judeţene de asigurări de sănătate pentru plata salariilor angajaţilor iar unităţile sanitare cu paturi care nu au posibilitatea asigurării continuităţii asistenţei medicale cu cel puţin o linie de gardă, nu vor mai avea dreptul să încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, lucruri care trebuie luate în calcul de cei care administrează spitalele. În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Alba a avut loc o întâlnire a colectivului de lucru creat în cursul săptămânii trecute. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi sindicatului Sanitas au discutat situaţia unităţilor medicale de la noi din judeţ în ceea ce priveşte numărul personalului, date oferite de către CAS Alba. „Au fost prezentate o serie de date privind situaţia medicilor pe fiecare spital în parte, urmând ca în săptămâna viitoare şi ulterior să fie luate în discuţie bugetele ce se pot aloca în acest an şi să aibă loc întâlniri cu primarii cu privire la banii care pot fi prinşi în buget pentru sănătate”, a precizat prefectul Ştefan Bardan.
Practic se încearcă analizarea situaţiei spitalelor din judeţ pe diferite paliere, personal, buget, aparatură etc., mai apoi putându-se trage concluzii şi eventual face propuneri. Să sperăm că specialiştii Ministerului Sănătăţii nu vor avea minunata ideea de a interveni cu o hotărâre, ceva, prin care să le-o ia înainte celor din teritoriu şi să facă ei ce vor cu spitalele. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea