Sistemul sanitar din Alba analizat în continuare de comisia jude]ean\

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Nu se ştie încă ce se va întâmpla cu spitalele de la noi din judeţ. Dacă o să aibă loc comasări sau reorientări conform planului Ministerului Sănătăţii pe anul 2011. Reforma văzută de specialiştii Sănătăţii, în frunte cu ministrul de resort, Attila Cseke, cuprinde şi reducerea cu 10% a internărilor în unităţile spitaliceşti, cheltuirea a doar 70% din bugetul alocat de casele judeţene de asigurări de sănătate pentru plata salariilor angajaţilor iar unităţile sanitare cu paturi care nu au posibilitatea asigurării continuităţii asistenţei medicale cu cel puţin o linie de gardă, nu vor mai avea dreptul să încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, lucruri care trebuie luate în calcul de cei care administrează spitalele. În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Alba a avut loc o întâlnire a colectivului de lucru creat în cursul săptămânii trecute. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi sindicatului Sanitas au discutat situaţia unităţilor medicale de la noi din judeţ în ceea ce priveşte numărul personalului, date oferite de către CAS Alba. „Au fost prezentate o serie de date privind situaţia medicilor pe fiecare spital în parte, urmând ca în săptămâna viitoare şi ulterior să fie luate în discuţie bugetele ce se pot aloca în acest an şi să aibă loc întâlniri cu primarii cu privire la banii care pot fi prinşi în buget pentru sănătate”, a precizat prefectul Ştefan Bardan.
Practic se încearcă analizarea situaţiei spitalelor din judeţ pe diferite paliere, personal, buget, aparatură etc., mai apoi putându-se trage concluzii şi eventual face propuneri. Să sperăm că specialiştii Ministerului Sănătăţii nu vor avea minunata ideea de a interveni cu o hotărâre, ceva, prin care să le-o ia înainte celor din teritoriu şi să facă ei ce vor cu spitalele. (L.I.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Didi 15 ianuarie 2011 at 23:16

Adevarata analiza o fac oamenii care solicita servicile personalului medical.Oamenii stiu ca nu au ce cauta in spital fara sa dea ,,Traditia\.Nu iti permiti? poti muri.La fel lipsa de: respect,raspundere si profesionalism bintuie spitalele Romaniei.

Comentariile sunt oprite