Rămâi conectat

Curier Județean

Sistemul de supraveghere video a municipiului Blaj a fost pus în funcțiune. 32 de camere vor asigura siguranța și protecția cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj, a anunțat prin intermediul paginii de socializare, faptul că sistemul de supraveghere video a orașului a fost pus în funcțiune.

„Așa cum am promis în vară, primul modul de 32 de camere video a fost deja implementat în municipiul Blaj, care beneficiază, din luna septembrie, de unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din țară. Cele 32 de camere video, de cea mai înaltă rezoluție, de la Full HD până la 4K, au fost montate în mai multe zone ale orașului.

Patru dintre acestea au fost instalate la intrările în municipiul Blaj și pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează orașul. Cele patru camere video sunt amplasate la intrările în oraș dinspre Alba Iulia, Târnăveni și Mediaș și în zona Podului Veza, de peste râul Târnava Mare.

Celelalte 28 de camere de supraveghere au fost instalate în următoarele zone: pasarela pietonală peste râul Târnava Mare, Biserica Ortodoxă „Sfânta Maria” (zona Gării), intersecție zona Lidl, sens giratoriu Bloc Turn, intrare Parc „Avram Iancu”, sens giratoriu Hotel Târnavele, Podul Minciunilor, zona Păcii – Plopilor – Târg Animale, zona cimitir strada Eroilor, zona Penny, capela cartier Barbu Lăutaru, intersecția străzii Păcii cu strada Merilor, zona cimitir Ciufud – ieșire strada Merilor, bariera CF Câmpul Libertății, intersecția străzilor Alexandru Borza – Livezii – Sălciilor, zona ieșire Blaj spre Pădurea Cărbunari, intersecția străzilor Alexandru Borza – Eftimie Murgu.

Imaginile sunt conectate la un sistem centralizat amplasat în clădirea Primăriei Blaj. Printre efectele pe care amplasarea sistemului performant de supraveghere video le urmărește se află monitorizarea traficului rutier, reducerea gradului infracțional și creșterea capacității de intervenție pentru autorități.

Implementarea sistemului performant de supraveghere video pe raza municipiului Blaj va continua prin instalarea altor trei module, tot de câte 32 de camere, care vor fi puse în funcțiune începând din primăvara anului viitor. La finalul acestui proiect, Blajul va avea un sistem complet de 128 de camere video de cea mai înaltă rezoluție.

Prin acest nou sistem de supraveghere video va crește siguranța și confortul locuitorilor și vom putea preveni și mai eficient abaterile de la normele de conviețuire socială de pe raza municipiului. Blajul va avea, astfel, unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din România, conform standardelor orașului european pe care ni-l dorim cu toții!”, a transmis Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea